00403 INNOVAATIOTOIMINNAN MENETELMÄT

Founded: 09 Feb, 2011

Tässä kamppanjassa ylemmän ammattikorkeakoulun opiskelijat Laurea-ammattikorkeakoulussa tuottavat innovaatioideoita ja kommentoivat näitä ideoita. Kamppanja liittyy Innovaatiotoiminnan menetelmät (00403) opintojaksoon

Administrators:

Members

Campaigns

Group's call of contents

Log in or Sign up to join this group.

Only by joining you can add contents to campaigns

  • Ended:

  • 00403 Innovaatiotoiminnan menetelmät

    Tämä kamppanja liittyy innovaatiotoiminnan menetelmä opintojaksoon. Opiskelijat tuottavat ja kehittävät innovaatioideaa ja kommentoivat rakentavan kriittis

    Ended: 30 Jun, 2011

Would you like to comment?

Log in or Sign up

Comments

(17 Mar 2011)
Best Practise Tool

Netin kautta toimiva, graafinen käyttöliitymä parhaiden käytäntöjen vapaaseen muodostamiseen.

Kaikille avoin sekä suljettu pro-versio erilaisten yhteisöjen käyttöön.
Yhdestä aloitteesta muut voivat jatkaa esittämällä omia ehdotuksia tai "äänestämällä" ehdotetun ratkaisun puolesta tai vastaan. lisäämällä sivukommentin tms. Vaatisi käytännössä adminin. Graafinen käyttöliittymä tarkoittaa sitä, että aloitteet, puollot/vastalauseet jne. tehtäisiin näkyväksi ja helpoksi käyttää (="käyttönappulat"). Käyttäjälle ongelman ratkaisumalli näkyisi eräänlaisena mind-mappina.

Turva-alalla esim. organisaatioiden asiantuntijat voisivat hakea sovelluksen avulla toisiltaan parhaita ratkaisuja esim. laajojen kulkuoikeuksien hallintaan, pelastussuunnitelman käytännön sisältöön eri ympäristöissä, turvallisuuskoulutuksen käytännön järjestelyihin henkilökunnalle jne.

Pro-veriota voisi hioa oikeastaan minkä tahansa alan käyttöön...
(16 Mar 2011)
Henkilökohtaisen avaintenhallinnan yksinkertaistaminen vain yhden käyttöavaimen alle.

Tähän yhteen avaimeen sitten ohjelmoitaisiin kodin, auton, työpaikan ym. käyttöoikeudet. Edelleen pysyisimme mekaanisen ja kulunvalvonta-avaimen yhdistelmässä, mutta sillä erolla, että tämä mekaaninen avainkin olisi mukautuva erilaisiin lukkopesiin ja tämän yhden käyttöavaimen hallinta autentikoitais esim. sormenjälkitunnistuksen alle jotta väärinkäytöksiltä voitaisiin välttyä.
(17 Mar 2011)
Mielenkiintoinen idea, hieman samanlainen kuin PKI sertifikaatti malli tietokoneiden autentikoinnissa, vastaavan PKI mallin voisi toteuttaa myös fyysisiin avaimiin.
(07 Mar 2011)
Turvallisuusosaamisen malli, jota voitaisiin hyödyntää organisaation turvallisuustason nostamiseen.
(17 Mar 2011)
Niukka kuvaus; kerro tarkemmin
(28 Feb 2011)
Turvallisuussimulaattori on tietokoneohjelma ja siihen liittyvä ohjuslaitteisto, jolla koulutetaan ja harjoitellaan selviytymistä erilaisista vaaratilanteista. Kyseessä on olemassa olevan pelikonetekniikan hyödyntäminen turvallisuuskoulutuksen tarpeisiin. Simulaattoria käytetään turvahenkilöstön ja työntekijöiden koulutuksessa. Etuna on, että harjoitukseen osallistuva on turvassa ja harjoitusta ohjaava henkilö voi uusia epäonnistuneen harjoituksen. Simulaattori toimii ns. avoimen pelialustan moottorilla ja siinä hyödynnetään mm. Google Earth -kartasto-ohjelmaa ja ns. vapaita 3D-tyyppisiä rakennusten sisätilamalleja. Ohjelmaa voidaan käyttää suurelle katsojajoukolle teknisesti korkeatasoisessa auditoriossa sekä yksilöharjoituksessa tietokonepelin tapaan ns. simulaattorikypärän avulla. Ohjelman kevytversiota voi käyttää kotitietokoneella tai 3G-verkon gsm-puhelimella.
(30 Apr 2011)
Tällaiselle simulaattorille olisi varmasti kysyntää... kunhan siinä päästäisiin riittävän realistisen tuntuisiin skenaarioihin. Ei muuta kuin Remendylle vaan myymään ideaa :) Itse haluaisin nähdä tämäntyyppisen simulaattorin laajennettavuuden monelle eri asteelle: Alkaen näistä mainitsemistasi yksittäisen taistelijan taito-osioiden harjoittamisesta, mutta päätyen jopa yrityksen johtoryhmän kriisinhallintasimulaatioihin ja tietysti kaikkea mahdollista näiden kahden väliltä.