Added: 31.08.2010 17:54
Linked challenges:
No linked challenges.
Linked visions:
No linked visions.
Viewed 486 times
This content has been translated from Finnish. [Show original]

Tilataanko sanomalehdet jatkossa vain sähköisesti?

Palveluja muuttuu digitaliseen muotoon koko ajan enemmän.

Sanomalehdet ovat pitäneet pintansa aina kirjapainon keksimisestä lähtien. Aamuisin useat ihmiset lukevat viimepäivien tapahtumat sanomalehdistä pysyäkseen ajan tasalla maailman menosta.

Yhä useammat palvelut ovat kuitenkin siirtymässä tai jo siirtyneet digitaalisen muotoon. Laskut voi maksaa verkkopankissa ja lentoliputkin voi tulostaa jo kotona. Sähköiset kirjatkin tekevät tuloaan iPadien sekä muiden elektronisia kirjoja valmistavien yritysten tuotteiden vallatessa uutta markkinarakoa. Enää ei tarvitse raahata kymmentä eri kirjaa junamatkalle, vaan kirjoja voi ladata yli satakertaisen määrän elektroniseen kirjaan muistikapasiteetista riippuen.

Vaikka digitaalisuus onkin syrjäyttänyt joitakin arjen asioita ja palveluja, paperia ei silti toistaiseksi pystytä vielä mitenkään korvaamaan. Moni luottaa konkreettiseen paperiin paljon enemmän kuin bittimuodossa olevaan tiedostoon, joka voi arvaamatta tuhoutua.

Mutta miten kirjojen, sanoma- ja aikakauslehtien käy jatkossa? Digitaalisuuteen luotetaan yhä enemmän teknologioiden kehittyessä. Alkavatko kirjat ilmestyä samaan tapaan vain bitteinä, kuten joidenkin artistien musiikin kohdalla on käynyt, ja tipahtaako aamun hesari tulevaisuudessa sähköisestä postiluukusta?

Opportunity: Sähköiset palvelut tekevät elämästä vaivattomampaa.

Threat: Halpaa paperia ei pysty korvaamaan kömpelöillä digitaalisilla ratkaisuilla.

Do you have ideas for this vision? or

Would you like to comment?

Log in or Sign up