Added: 08.09.2010 15:36
Linked challenges:
No linked challenges.
Linked visions:
No linked visions.
Viewed 776 times
This content has been translated from Finnish. [Show original]

Ideoita internetin turvallisuuden parantamiseksi

Internetin suuressa ja koko ajan laajentuvassa maailmassa on monia mahdollisuuksia aiheuttaa yksityisille kuluttajille, yrityksille ja organisaatioille jonkinlaista harmia.

Internetin suuressa ja koko ajan laajentuvassa maailmassa on monia mahdollisuuksia aiheuttaa yksityisille kuluttajille, yrityksille ja organisaatioille jonkinlaista harmia. Internetin käytön turvaamiseksi on keksitty monia järjestelmiä kuten palomuurit ja virusturva-ohjelmat. Turvallisuus ei kuitenkaan ole aina taattua. Esimerkiksi pankkiasioiden hoitaminen Internetissä tuntuu monia ihmisiä arveluttavan ajoittain.

"Internetin jatkuvasti laajentuessa, myös turvallisuusriskit kasvavat. Yritysverkkoja liitetään toisiinsa Internetin välityksellä ja tällöin tulevat yrityksien tietovarastot sekä tiedonsiirto haavoittuvaisiksi. Tietovirtoja salakuunnellaan, yhteyksiä huijataan IP-osoitteita väärentämällä. Turvallisuuden toteuttaminen Internetissä on vaikeaa, koska pitäisi tietää, voivatko käyttäjät, tietokoneet, palvelut ja eri verkot luottaa toisiinsa. (Internetin turvallisuus ja palomuurit, Jari Miikkulainen)"

Miten Internetin turvallisuutta voisi parantaa tehokkaasti? Voisiko olla jotain muitakin keinoja kuin palomuurit ja virusturva-ohjelmistot?

References:

Internetin turvallisuus ja palomuurit, Jari Miikkulainen

Research question: Miten internetin turvallisuutta voisi parantaa?

Can you solve this challenge? or

Would you like to comment?

Log in or Sign up