Added: 30.11.2010 10:17
Linked visions:
No linked visions.

Nuorten vaikuttamismahdollisuuksien lisäämisestä.

Vaaleissa nuorten äänestysprosentti on jäänyt yleensä 10 prosenttiyksikköä alemmaksi kuin yleinen äänestysprosentti ja vain noin 10 prosenttia nuorista sanoo olevansa kiinnostunut puolue politiikasta.

Vaaleissa nuorten äänestysprosentti on jäänyt yleensä 10 prosenttiyksikköä alemmaksi kuin yleinen äänestysprosentti ja vain noin 10 prosenttia nuorista sanoo olevansa kiinnostunut puolue politiikasta. Lisäksi nuoret sanovat etteivät he tunne nykyisiä vaikuttamiskanavia, esimerkiksi koulujen oppilaskuntia.
Samaan aikaan nuoret ovat hyvin kiinnostuneita yhteisistä asioista ja heillä on halu vaikuttaa asioihin.
Haasteena on siis luoda sellaisia vaikuttamisen keinoja, jotka nuoret kokevat omakseen ja tehokkaiksi. Millaisia näiden keinojen pitäisi olla ja mikä on moniammmatillisen nuorisotyöntekijän rooli keinojen luonnissa?

Research question: Haasteena on luoda sellaisia vaikuttamisen keinoja, jotka nuoret kokevat omakseen ja tehokkaiksi.

Can you solve this challenge? or

Would you like to comment?

Log in or Sign up

Comments

(03 Dec 2010)
Vaikka asia menee vähän ohi MoSpa -hankkeen toiminnasta, on se kyllä sinänsä tärkeää. Vaikuttamiseen ja osallistumiseen täytyy meitä kasvattaa ja yleisesti se kuka ja miten kasvatetaan on vahvasti poliittinen asia. Se mitä yksittäinen ntt voi tehdä, on myös tärkeää. Jos hän on itse näistä asioista kiinnostunut ja tuo sen myös nuorille esille, toimii hän mallina. Jotta lapset ja nuoret saadaan kiinnostumaan myös vaikuttamisesta, täytyy aikuisten myös mennä itseensä. Yhteiskunnallisten asioiden seuraaminen ja osaaminen on yksi ntt:n ammatillista vaatimuksista.
(30 Nov 2010)
Kun tunnet ketä äänestät niin tiedät myös kannan esim. ydinvoimaan.
(30 Nov 2010)
Eikö tämä ole jo hiukan naivia? Miten voin tietä jonkun toisen ihmisen kannan asiaan, jota hän itsekään ei ole miettinyt etukäteen. Tällaisia tilanteita syntyy varmasti useasti edustuskauden aikana nykymaailmassa, joka muuttuu yhä nopeammin. Esimerkkinä käyköön vaikka nykyinen talouskriisi ja sen seurauksena myönnenyt jättitakaukset pankeille. Mitään näistä tapahtumista ei olisi voitu ennustaa viime vaalien aikaan eikä siis myöskään ehdokkaan kantaakaan asiaan.
Mitä turhia äänestämään? Kyllä kokoomus tämän hoitaa. Sitten kun poistetaan opintotuki, sosiaaliturva, äänioikeus työttömiltä ja julkinen terveydenhuolto niin voidaan ehkä vähän ääneen nurista. "Ensi vaaleissa ääneni menee kyllä keskustalle" -> niin siis jos vaikka jotenkin koitettaisiin nähdä vaivaa nuorten monipuoliseen poliittiseen innostamiseen. Mulle tulee "poliittisesti aktiivisista nuorista" mieleen lähinnä skinit. Moniammatillisuuden yhdistämisestä tähän en osaa sanoa yhtään mitään. Teki vaan mieli avautua.
(30 Nov 2010)
No, näinhän vie eteenpäin kaikki valtapuolueet.... eipä ne vihreätkään sen kummempia ole. Kokoomus ja kesksuta esittävät edes konkreettisia vaihtoehtoja, toisin kuin Ps
(30 Nov 2010)
Puolue politiikassa ne vaihtoehdot vain yleensä on tasoa: 'murretaanko sulta oikea vai vasen jalka?'
(30 Nov 2010)
Nuorisopolitiikka: miten saada nuorten asiat näkyväksi? Politiikka pyörittää maailmaa: myös nuorten. Jos ei äänestetä: tervetuloa ydinvoima Simoon ja ....
(30 Nov 2010)
Mutta milloin on järjestetty äänestys ydinvoimasta tai mistään muustakaan asiasta? 4 vuotta ennakkoon on vaikea ennustaa miten edustaja/puolue suhtautuu asioihin...