Added: 03.01.2011 13:01
Linked challenges:
No linked challenges.
Linked visions:
No linked visions.
Viewed 505 times
This content has been translated from Finnish. [Show original]

Taantuman vaikutus opiskelijoiden valmistumiseen.

Taantuma vaikuttaa monin tavoin opiskelijoiden valmistumiseen.

Taantuma vaikuttaa myös opiskeluun. Yksi vaikuttava asia on ainakin opinnäytetyöpaikan saaminen, koska tällä hetkellä harva yritys tekee minkäänlaisia investointeja ja koska jatkuvasti vähennetään työntekijöitä, niin silloin ei myöskään ole tilaa opiskelijoille. Ehkä silti yksi suurimmista syistä valmistumisen lykkääntymiseen on opiskelun turvallisuus taantuman tai laman aikana, koska on suuri pelko valmistua kortistoon. Tietysti tämä ongelma ei koske jokaista opiskelijaa, mutta silti suurta osaa, koska kaikilla aloilla ei muutenkaan ole työpaikkoja tarjolla.

Research question: Lamako valmistumisen tiellä?

Can you solve this challenge? or

Would you like to comment?

Log in or Sign up

Comments

(08 Jan 2011)
Kyllä taantuma vaikuttaa opiskeluun. Toisaalta opiskelijan tulee sopeutua muutokseen, tavalla tai toisella.

Yritykset tekevät edelleen investointeja, taantuman aikana nämä ovat ainoastaan tarkemmin harkittuja. Tämä on opiskelijalle hyvä näytönpaikka. Opinnäytetyöpaikkoja on aina tarjolla, sinun pitää vaan pystyä myymään ideasi paremmin, kuin nousukauden aikana. Ja kun pystyt tähän, olet kehittänyt itseäsi.

Itselläni on kavereita, jotka ovat pidentäneet opintojaan nyt taantuman alla. Tämä ei ole välttämättä huono idea. Työpaikkoja löytyy myös takuuvarmasti, esim kaupan alalta. Mielestäni taantuman aikana ei pidä olla turhan nirso työpaikan suhteen. Oman yrityksen perustamista kannattaa myös harkita.