Added: 25.01.2011 13:34
Linked challenges:
No linked challenges.
Linked visions:
No linked visions.
Viewed 382 times
This content has been translated from Finnish. [Show original]

Ruokakaupan asiakaspalvelu

Esittelen ratkaisun erään ruokakaupan asiakaspalvelu ongelmiin

Minusta myymälän tarjoamia palveluja tulisi kehittää siten, että yritys investoisi laadukkaampiin pullonpalautus koneisiin, jotta ne eivät olisi aina rikki tai poissa käytöstä. Lisäksi, heidän tulisi palkata henkilö joka huolehtii koko ajan pullonpalautuskoneista, jotta niiden toiminta olisi tehokasta ja asiakkaiden ei tarvitsisi odottaa liian pitkään. Vaihtoehtoisesti, he voisivat pistää aina jonkun myyjän vastaamaan pullokoneista koko työvuoronsa ajaksi. Jotta erätuotteita riittäisi halukkaille, yrityksen pitäisi tilata niitä enemmän yhteen myymälään sen kysynnän mukaan. Kokemukseni perusteella näiden tuotteiden kysyntä ylitti tarjonnan. Jos tämä ei onnistu, he voisivat ilmoittaa mainoksessaan, että tuotetta on rajoitettu määrä ja asiakkaiden tulee toimia nopeasti. Jos yritys korjaisi nämä ongelmat, asioisin siellä useammin.

Lähteet:
Lämsä, A., Uusitalo, O. 2009. Palvelujen markkinointi esimiestyön haasteena. Helsinki: Edita

Modified 2011-01-25 13:54:32

Your idea/solution in one sentence: Erilainen mainostus, pullohuonevastaava

Do you a have better idea? or

Would you like to comment?

Log in or Sign up

Comments

(25 Jan 2011)
Isommissa kaupoissa on erikseen työntekijöitä, jotka vastaavat pullokoneiden toiminnasta. Isoissa kaupoissa tämä on toki lähes välttämätöntä, sillä toiminta keskittyy niissä nimenomaan ostastoittain toimimiseen, eikä kaikilla ole välttämättä koulutusta/tarvittavia taitoja koneiden huoltamiseen. Tämä nopeuttaa ongelmatilanteiden ratkaisua ja jonojen purkamista ja toimisi varmasti myös kaupassa, jota olet käyttänyt esimerkkinä.
(25 Jan 2011)
Ruokakaupan asiakaspalvelun kehittämiseksi tarkoitettu idea pullohuonevastaavasta ratkaisisi minunkin mielestäni ongelman, mutta mietin että tuoko se kauppiaalle/ketjulle liikaa kustannuksia, jos yksi henkilö on palkattu vain vastaamaan pullohuoneesta. Mielestäni parempi idea olisi se, että ei palkattaisi pullohuonevastaavaa vaan että esimerkiksi joku työntekijä (ei kassahenkilö, joka ei voi kesken asiakaspalvelun poistua pullohuoneeseen) vastuutettaisiin muiden töiden (hyllytys, varasto) ohella pitämään huolta pullokoneesta. Pullokoneen mennessä epäkuntoon hän kykenisi jättämään omat työt kesken ja korjaamaan ongelman ilman viiveitä.
(25 Jan 2011)
Pullonpalautuskoneet ovat harmittavan usein epäkunnossa. Olen samaa mieltä siitä, että tähän palveluun tulisi panostaa enemmän asiakastyytyväisyyden lisäämiseksi. Tuo ehdottamasi yhden henkilön palkkaaminen huolehtimaan pullonpalautuskoneista täysipäiväisesti kuulostaa hyvältä idealta. Toisaalta, jos pullonpalautuskoneista huolehtiminen on kovin raskasta, kaupassa voisi tehdä työvuorot, jossa yhden ihmisen ei tarvitse koko päivää huolehtia koneista.
(25 Jan 2011)
Pullonpalautuskoneet on ongelma aika monessa kaupassa nykyään, kun miettii minkä aineiden kanssa kone joutuu jatkuvasti kosketuksiin.
Erätuotteiden mainostamisessa on tosiaan paljon parantamisen varaa.