Added: 25.01.2011 13:54
Linked challenges:
No linked challenges.
Linked visions:
No linked visions.
Viewed 216 times
This content has been translated from Finnish. [Show original]

Kasvava äänestyshaluttomuus

Äänestysaktiivisuus on jatkuvasti laskussa, samaan aikaan kun yleinen tyytymättömyys yhteiskuntaa kohtaan lisääntyy.

Tuttu ilmiö tulee esille taas näin tärkeiden vaalien alla. Huhtikuussa 2011 on taas eduskuntavaalit, mutta miten aktivoida se ”nukkuva” kansanosa vaaliuurnille? Tätä herätystä tietysti yrittää monikin taho saada aikaan jo ihan ansiokkaasti, mutta jostain käsittämättömästä syystä myös osa valtamediasta jakaa äänestyspassiivisuutta lisääviä kommentteja.

Esimerkiksi tässä joitain päiviä sitten valtakunnallisen nuorten suosiman radiokanavan toimittaja totesi, että ”miksi äänestää kun mikään ei muutu?”. Lisäsipä vielä perään sen toisenkin tutun lauseen ”Ihan sama ketä äänestät kun sinne valitaan kuitenkin aina ne samat naamat”.

Itseäni tuo raivostutti. Ammattitaitoisen toimittajan pitäisi vähintäänkin pitää tuollaiset näkemyksensä vain omana tietonaan. Koen että juuri nyt elämme valtavan mullistuksen aikaan. Eikä pelkästään ympäristö ja yhteiskunta ole muuttumassa, vaan se tuleva muutos on nyt aistittavissa myös poliittisen vallan vaihtumisena. Varsinkin nyt olisi erityisen tärkeää, että jokainen edes äänestämällä toisi julki oman mielipiteensä!

Research question: Miten aktivoida nukkuvat äänestäjät tärkeiden vaalien alla?

Can you solve this challenge? or

Would you like to comment?

Log in or Sign up