Added: 17.03.2010 08:59
Linked challenges:
No linked challenges.
Linked visions:
No linked visions.
Viewed 550 times
This content is in original language (Finnish). [Show translated]

Johtaja ei kohtele alaisiaan tasapuolisesti

Jos johtaja ei kohtele alaisiaan tasapuolisesti, se huonontaa nopeasti työpaikan ilmapiirin ja aiheuttaa tyytymättömyyttä työntekijöiden keskuudessa.

Ollessani kesätöissä eräässä pienessä yrityksessä kohtasin erään ongelman johtajan toiminnassa ja siinä kuinka hän kohteli alaisiaan. Yksi työtovereistani oli työpaikan johtajan tytär, joka teki samoja töitä kuin me muut työntekijät siinä yrityksessä. Ajoittain huomasin, että meitä työntekijöitä ei kohdeltu tasapuolisesti, sillä pomon tyttö saattoi esimerkiksi pitää pidempiä taukoja kuin me muut ja lähteä kesken työpäivän ja työnteon kaupungille hoitamaan asioitaan, muiden jäädessä tekemään siksi aikaa omien töidensä lisäksi myös hänen töitään.

Luulen, että tällainen ongelma on melko yleinen Suomessa. Se, että yksi työntekijöistä saa "vapauksia" töistä, jotka periaatteessa on kuitenkin annettu kaikkien hoidettavaksi tasapuolisesti huonontaa työilmapiiriä. Jos osa työntekijöistä kokee olevansa eriarvoisessa asemassa joihinkin toisiin työntekijöihin nähden, se aiheuttaa eripuraa ja kenties motivaation puutettakin. Toisaalta tilanne voi olla johtajan kannalta hankala, jos yksi alaisista on hänelle läheistä sukua ja hänen tulisi silti pyrkiä kohtelemaan häntä samalla tavalla kuin muitakin työntekijöitä.

Research question: Miten johtajan tulisi toimia, jotta alaiset kokisivat tulevansa kohdelluiksi tasapuolisesti?

Can you solve this challenge? or

Solution(s) for this content
User image
Henkilöstöjohtaminen on taitolaji jonka vain harvat ja valitut osaavat..

Would you like to comment?

Log in or Sign up

Comments

(24 Oct 2010)
Ilman muuta johtajalla ei saa olla lellikkiä, aivan varmasti pahentaa ilmapiiriä. Johtajan ominaisuuksien pitäisin kuulua tasa-arvoisuus, puolueettomuus ja oikeudenmukaisuus.
(19 Mar 2010)
Sukulaiset saa monesti parempaa kohtelua kuin ne muut. Myös työpaikan saaminen on silloin tällöin sukulaisuuden ansiota, joka on mielestäni epäoikeudenmukaista.
Johtajan tulisi olla oikea johtaja tilanteesta riippumatta..
(19 Mar 2010)
Itselläni ei ole henkilökohtaisia kokemuksia tästä aiheesta, mutta olen kanssasi samaa mieltä asiasta. Tällainen kohtelu työpaikalla ei vaikuta positiivisesti työilmapiiriin.

Mutta johtaja on tosiaan hankalassa tilanteessa, mutta siitä huolimatta kaikkia työntekijöitä tulisi kohdella samalla tavalla ja kaikilla tulisi olla samanlaiset säännöt työpaikalla.