Added: 18.02.2011 19:26
Linked challenges:
No linked challenges.
Linked visions:
No linked visions.
Viewed 544 times
This content has been translated from Finnish. [Show original]

Facebookin kahdet kasvot

Facebook on nopea, hauska ja mutkaton tapa pitää yhteyttä kavereihin. Hauskat tapahtumat ja bileillat yhdistävät. Yleensä kosteista illoista löytyy myös valokuvia, joita joku ystävällinen sielu on ladannut kaikkien nähtäville ja niitä on hauska kommentoida facebookissa.

Yleensä nuorten aikuisten hauskanpitoon liittyy alkoholi. Sinut voidaan ”tägätä” eli merkitä jonkun toisen sivuilla julkaistuun kuvaan, ja lupaasi ei yleensä edes kysytä.

Kuinka nykyinen tai tuleva työnantaja suhtautuu kuvaan, jossa hillut pullo kädessä baarin edessä? Se, miten käytät vapaa-aikasi, on toki oma asiasi. Usean työnantajan kanta kuitenkin on, että työntekijä edustaa yritystä tai organisaatiota myös työajan ulkopuolella. Mielikuvat on tärkeä työkalu nykyajan työelämässä. No, tietenkin voi olla hyväksymättä kaverikutsu esimieheltä tai kollegalta…

Miten tehdä ero yksityiselämän ja työelämän suhteen sosiaalisessa mediassa?

Research question: Miten tehdä ero yksityiselämän ja työelämän suhteen sosiaalisessa mediassa?

Can you solve this challenge? or

Solution(s) for this content
User image
Monissa työyhteisöissä suositellaan erillistä työprofiilia julkista kanssakäymistä varten. Esimerkiksi nuorisotyöntekijät ja monet muut julkisissa ammateissa toimivat tekevät näin. Toisaalta pienessä, lämminhenkisessä työyhteisössä tämä ei ole edes tarpeen.
User image
Pitääkö/kannattaako hyväksyä, esimerkiksi Facebookissa, pomo tai kollega kaveriksi ?

Would you like to comment?

Log in or Sign up

Comments

(05 Mar 2011)
Ehdotan käyttäytymistä joka hetki ja tilanteessa niin, että se kestää päivänvalon!
(28 Feb 2011)
Verkossa tehtävässä nuorisotyössä on käytännöksi hieman muodostunut tuo edella mainittu erillisellä työprofiililla työskentely. Nyt viime viikkoina FB yhteisöpalvelu on poistanut tunnuksia, joissa ei ole henkilön etunimi sukunimi yhdistelmä näkyvissä. Eli kun työprofiililla työskentelee, tulee myös varautua siihen, että kansainvälisen yhteisöpalvelun sääntöjen vastaisena profiili voidaan sulkea ennalta ilmoittamatta.
(18 Feb 2011)
vaikka työkaverin tai pomon lisäisi kaverikseen, voi hänen näkemäänsä sisältöä rajata. eli yksityisyysasetuksista vain piilottaa jonkun tietyn käyttäjän kohdalta kuvamateriaalia tai tilapäivityksiä yms. sitten ei tarvi pelätä että millaisen mielikuvan työkaveri/pomo saa.