Added: 27.02.2011 17:59
Linked challenges:
No linked challenges.
Linked visions:
No linked visions.
Viewed 500 times
This content has been translated from Finnish. [Show original]

Kulutusjuhlaa.

Täydennä tyhjiö tavaralla

Täydennä tyhjiö tavaralla

Länsimainen kulutusjuhla jatkuu ja minut on kutsuttu. Juhlat ovat oikeastaan aika hyvät, jatkuva henkinen krapula saa vain allekirjoittaneen uupuneeksi.

Jokaisella on jonkinlainen suhde tavaraan. Marginaalissa on se osa ihmisistä jotka eivät oikeasti osta kuin aivan minimin, sen mitä elämiseen askeettisessa autuudessa tarvitsee. Tiedän nyt siellä huokaillaan, kyllä minä vaan elän ekologisesti ja kulutan järkevästi - sinä naiivi läjä.

Puhutaan brändäyksestä. Jo Marx näki teollistuvan maailman kurjuuden ja puhui tavaroiden fetissi-luonteesta. Tavaroilla ja esineillä on täten käyttöarvonsa lisäksi niille asetettuja symbolisia merkityksiä. Tämä fetissi tuo tavaroille oman elämänsä, tavaraa halutaan haluamisen vuoksi. Raha ja tavara ovat ihmisyyden mitta ja ostamisesta on tullut olemassaolon heijastuma.

Mainonnalla on valtava mahti länsimaisessa maailmassa ja erityisen otollinen kohderyhmä on lapset ja nuoret. Onhan tavaran tarjoaminen lapselle vanhemman ultimaali rakkauden osoitus ja huonon omantunnon oiva lääke. Mikä on mennyt vikaan?

Research question: Miksi kuluttamisesta on tullut niin suuri osa länsimäisen ihmisen identiteettiä?

Can you solve this challenge? or

Would you like to comment?

Log in or Sign up

Comments

(28 Mar 2011)
Moi, jäin kaipaamaan lähteitä. Tämä oli nyt mielipidekirjoitus ja lähteiden avulla siitä saisit sujuvasti vakuuttavamman. Sinulla on kiva tyyli kirjoittaa, teksti ja ajattelusi etenee soljuvasti.