Added: 24.03.2011 23:04
Linked challenges:
No linked challenges.
Linked visions:
No linked visions.
Viewed 464 times
This content has been translated from Finnish. [Show original]

Myyntityössä tungetaan toisten mukavuusalueelle oman mukavuuden kustannuksella

Myyntityön tavoite on herättää mielenkiinto ja osoittaa, että asiakas tarvitsee myytävää tuotetta. Myyjälle työ voi kuitenkin olla epämieluista, koska asiakkaan huomio on saatava vaikka väkisin.

Markkinoinnin osa-alue myyntityö tuottaa monille kulttuurialan toimijoille päänvaivaa. Myyntityö koetaan pakolliseksi pahaksi, koska myyntityön kautta tehdään tuotanto mahdolliseksi. Kulttuurialan toimijat eivät myy mielellään.

Yksi tärkeä syy myyntityön epäsuosioon kulttuuripiireissä on raha. Kulttuuri ja raha mielletään vastakohdiksi, eikä kulttuurista saa pyytää rahaa. Se onkin vaikeaa mennä pyytämään ihmisiä maksamaan jostain, mitä on totuttu saamaan ilmaiseksi. Silloin myyjää pidetään ahneena. Eihän taidetta rahasta tehdä.

Toinen syy myymisen epämieluisuuteen on suomalainen mentaliteetti. Ihmisiä ei saa häiritä. Kyllä ihmiset kiinnostuvat, jos he vain haluavat. Ei tarvitse tuputtaa.

Kolmanneksi syyksi voidaan nostaa kestävä kehitys. Nyky-yhteiskunnassa tuotetaan paljon ja ihmiset ovat kuluttajia. Kaikkea on saatavilla ja kukin myyjä vakuuttaa oman tuotteensa tarpeellisuutta ja laadukkuutta. Tässä myllyssä unohtuu se, että selviämme vähemmälläkin ja hyvinvointia ei voi ostaa. Kulttuurituottajakin varmasti kohtaa ajatuksen, onko oma tuotanto sittenkään asiakkaalle se tarpeellinen ja mieluisa. Filosofinen dilemma.

Kolmen syyn takia myyntityö on tehty kulttuuritoimijalle mahdottomaksi nauttia. Miten tuottaja voi tehdä myyntityönsä hyvällä omalla tunnolla ja iloisella mielellä?

Research question: Miten myyntityöstä voi tehdä itselle mieluista?

Can you solve this challenge? or

Would you like to comment?

Log in or Sign up