Added: 11.04.2011 17:00
Linked challenges:
No linked challenges.
Linked visions:
No linked visions.
Viewed 354 times
This content has been translated from Finnish. [Show original]

Miksi kaveruuden rajat hämärtyy?

Osa nuorista verkonkäyttäjistä hyväksyy kavereikseen ja lisäävät kaverilistoilleen puolituttujen lisäksi paljon tuntemattomia henkilöitä. Nuoret eivät aina ymmärrä jakavansa itsestään joskus liikaakin tietoa suurelle, jopa tuntemattomalle joukolle.


Käytännön työssä on huomattu, että nuorta voi ruveta jossain vaiheessa ahdistamaan ”vieraan kaverin” joskus ronskikin yhteydenotto esimerkiksi ollessa ”online-tilassa”. Monesti ahdistavien tilanteiden jälkeen nuori ei kuitenkaan poista tuntematonta henkilöä kavereistaan.

Miksi nuorilla on trendinä kerätä tuntemattomia kavereikseen kasvattaakseen ”kavereiden” ja verkoston määrää? Miksi myös nuori itse kutsuu naamanperusteella tuntemattomia kaveriksi?

Etenkin aloittavilla sosiaalisen median käyttäjillä tuntuu kokemusten mukaan olevan tapana nopea kaverilistan kasvattaminen keinoja kaihtamatta. Moni käyttäjä ei myöskään tiedä palveluiden yksityisyysasetuksista, esimerkiksi salata oma profiili vain kavereille tai jakaa esimerkiksi kuvat vain tietylle kaveriryhmälle.

Onko tähän trendiin ja ilmiöön aikuisella osaa tai valtaa?

Research question: Miksi iso kaverilista on cool?

Can you solve this challenge? or

Would you like to comment?

Log in or Sign up

Comments

(21 May 2011)
Tämä on yksi niistä monista asioista, joista olisi hyvä keskustella koulun mediakasvatuksen tunneilla. Toisaalta, asiaa voisi olla hyvä myös keskustella etiikan tunneilla, ei kenenkään tarvi kestää kaverin ahdistelua, oli se sitten livenä tai netissä tapahtuvaa.
(10 May 2011)
Tärkeä aihe ja pohdintaa. Vakuuttavuutta olisi lisännyt se, että käyttämäsi lähteet olisivat näkyvillä, vaikka lopussa tai linkitettynä väitteittesi jälkeen.
(26 Apr 2011)
Tämä taitaa olla ongelmana myös vähän vanhemmilla sosiaalisen median käyttäjilä;)