Added: 05.05.2011 23:43
Linked challenges:
No linked challenges.
Linked visions:
No linked visions.
Viewed 232 times
This content has been translated from Finnish. [Show original]

Mikä on tämä maailman meno.

Yhteiskunta vaatii ihmisiltä suurta aktiivisuutta. Miten käy ihmisen joka on passiivinen?

Elämme yhteiskunnassa, jossa meille tarjotaan ja tyrkytetään paljon tietoa. Ihmisten pitäisi olla koko ajan perillä siitä mitä ympärillä ja maailmassa tapahtuu, sekä olla kiinnostuneita kaikesta tästä informaatiosta. Meidän pitäisi tietää kaikesta kaikki ja osata kommentoida pinnalla olevia asioita. Pitäisi olla aina erittäin energinen ja osallistua kaikkeen aktiivisesti. Pitäisi jaksaa toteuttaa kaikkia uusia hankkeita. Olla innokkaasti mukana erilaisissa yhteisöissä sekä sosiaalisessa mediassa. Haluta tietoa kaikesta merkityksettömästäkin, kuten turhista julkisuuden henkilöistä. Yhteiskunta odottaa ja vaatii meiltä tätä. Nykymaailmassa ihminen ei ole mitään jos ei ole koko ajan ajan hermolla.

Pitäisi myös olla innovatiivinen ja tuoda esille hirveästi kaikenlaisia kehityssuunnitelmia ja ideoita. Yhteiskuntaa täytyy koko ajan kehittää eteenpäin uusien innovaatioiden avulla. Myös itseään täytyy koko ajan uudistaa ja päivittää. Kehitys on suotavaa ja trendikästä. Sitä suorastaan vaatimalla vaaditaan meiltä. Yhteiskunnassa täytyy olla aktiivinen, innovatiivinen, kommentoida, kehittää, ideoida, tuottaa, suoltaa, tykittää, pursuta.

Mitä vaatimuksia.

Mutta entäpä jos ei omaa mitään kiinnostusta tätä nyky-yhteiskuntaa ja sen ajattelutapoja ja vaatimuksia kohtaan? Jos nämä median meille tyrkyttämät ”uutiset” eivät tunnu tärkeiltä? Eikä halua tietää kaikkea tai kehittää yhteiskuntaa? Ei aina jaksa olla kiinnostunut joka asiasta, eikä seurata kaikkea mediaa. Ei ihmisellä aina ole uusia upeita ajatuksia tai kehitysideoita. Eikä hienoja ideoita noin vain keksikään, varsinkaan väkisin vääntämällä. Ne lähtevät tarpeesta. Ne kasvavat, muhivat ja kehittyvät pikkuhiljaa. Kun ajatuksia ja kiinnostuneisuutta yrittää ehdoin tahdoin pakottamalla luoda ilmoille, aiheuttaa se vain suurta ahdistusta ja syviä negatiivisia tuntemuksia. Mitä tällaisessa tilanteessa voi siis tehdä (kun nykymaailman meno ei kiinnosta)?

Research question: Miksi pitäisi olla kiinnostunut, aktiivinen ja pursuta kehitysideoita?

Can you solve this challenge? or

Would you like to comment?

Log in or Sign up