Added: 08.05.2011 13:46
Linked challenges:
No linked challenges.
Linked visions:
No linked visions.
Viewed 337 times
This content has been translated from Finnish. [Show original]

Miten nuoret löytävät auttaviin palveluihin?

Jos nuoret eivät ole kysyneet mistään neuvoa, miten he voivat löytää auttavien palveluiden verkkosivustoja? Millä todennäköisyydellä nuoret, vaikka viettävätkin paljon aikaa verkossa, etsivät jotain tiettyä sivustoa, joka auttaisi heidän ongelmassaan?

Esimerkiksi varjomaailma-verkkosivut. Jos lapsi/nuori ei ole ikinä kyseisestä palvelusta kuullut, miten hän voi sinne löytää? Jos ei osaa hakea itse apua, eikä uskalla kertoa ongelmistaan kenellekään, onko tällöin mahdollisuutta kuinka helposti löytää auttava palvelu?

Lapset ja nuoret viettävät yhä enemmän aikaa verkossa ja kiertelevät erilaisilla sivustoilla. He eivät kuitenkaan kovin helposti varmasti eksy näiden erilaisten auttavien palveluiden sivustoille. Miten tätä löytämistä pystyttäisiin helpottamaan ilman, että lapsen/nuoren tarvitsee ottaa ensin yhteyttä jonnekin muualle. Miten verkon erilaisia palveluita, etenkin auttavia palveluita saataisiin enemmän esille ja mainostettua paremmin?

Tietenkin esimerkiksi Pelastakaa Lapset ry:n, Netarin ja muiden chateista ohjataan nuoria eteenpäin, mutta kuinka helposti nuoret löytävät tällaiset palvelut?

Nuorten yleisesti käyttämillä sivustoilla, olisi hyvä olla lisätietoa tällaisista palveluista, jotta he pääsisivät helpommin auttavien palveluiden piiriin. Monien nuorien on helpompi avautua verkossa ja lukea ja kuunnella muiden samankaltaisia tarinoita. Tästä syystä auttavista palveluista ja erilaisista verkkosivustoista olisi hyvä saada enemmän tietoa nuorille, mutta miten?

Research question: Kuinka auttaa nuoret löytämään auttavat palvelut verkosta helpoiten?

Can you solve this challenge? or

Would you like to comment?

Log in or Sign up

Comments

(30 May 2011)
Kuinka auttaa nuoria löytämään verkosta sisältöä? Toit kivasti esille esimerkkejä eri palveluista. Ulkoinen viestintä on keskiössä ja tätä haastat palvelujen tuottajat ja muut pohtimaan.