Added: 18.05.2011 12:09
Linked challenges:
No linked challenges.
Linked visions:
No linked visions.

Tehdään jotain vain siksi että "kaikki muutkin tekevät"... Miksi?!?

Lapseni sai nimensä nimenantojuhlassa, ei kastetilaisuudessa. Toiset eivät kuitenkaan ymmärtäneet miksi lasta ei kastettu. Minä kysyin että miksi olisi pitänyt kastaa ja vastauksena sain "koska kaikkihan kastetaan". Miksi ihmiset käyttäytyvät kuin lampaat, tekevät kaiken mitä toinen edellä, sen enempää ajattelematta?

Lapseni sai nimensä nimenantojuhlassa, ei kastetilaisuudessa. Toiset eivät kuitenkaan ymmärtäneet miksi lasta ei kastettu. Kun kysyin minkä takia minun olisi pitänyt kastaa lapseni, sain vastaukseksi vain "koska kaikkihan kastetaan".

En halua ottaa tässä kantaa uskonnollisiin kysymyksiin, vaan ihmettelen sitä, miksi asioita pitäisi tehdä vain sen takia, että "kaikki muutkin tekevät". Pitäisikö minun katsoa joka ilta Salatut elämät televisiosta vain sen takia että "kaikki muutkin katsovat"? Miksi toisille tuntuu olevan jotenkin niin ylitse pääsemättömän vaikeata tehdä omia päätöksiä ja seistä mielipiteidensä takana? Tottakai se on helpompaa seurata massaa ja lopettaa ylimääräinen ajattelu, mutta mihin se johtaa tämän yhteiskunnan jos mitään tekoja ei kyseenalaisteta, seurataan vain johtajaa?

Miettikääpä Kolumbusta.. Kaikkien mielestä maa oli pannukakun muotoinen, mutta Kolumbus ei välittänyt siitä, vaan oli rohkeasti toista mieltä. Jotta yhteiskunta kehittyisi, tarvitaan toisinajattelijoita. Jonkun on uskallettava olla eri mieltä, katsoa maailmaa uudelta näkökannalta ja toimittava toisin kuin massa tekee. Haaste on se, miten ihmiset saisivat rohkeutta ajatella päinvastoin kuin massa?

Research question: Miksi täytyy tehdä asioita vain siksi, että "kaikki muutkin tekevät"?

Can you solve this challenge? or

Would you like to comment?

Log in or Sign up

Comments

I am more and more often thinking the same. Where is the individualism and originality? Is there some sort of a trend which shouts AVERAGE IS GREAT! Average kills all creativity and innovative thinking.