Added: 24.05.2011 08:52
Linked challenges:
No linked challenges.
Linked visions:
No linked visions.
Viewed 353 times
This content has been translated from Finnish. [Show original]

Oppimisympäristöt houkuttelevammiksi ja helpommiksi

Opiskelijat menevät sekaisin, kun käytetään useaa sivustoa koulun tarkoituksiin internetissä. Koska monet turhautuvat tähän, ja etenkin jos sivustot ovat todella sekavia ja vaikeakäyttöisiä, ei ole ihme, ettei koulutehtävien tekokaan sivustoilla kiinnosta, ja tehtävät jäävät tekemättä.

Ainakin meillä humakissa on käytössä humakpro, jossa viestitään koulun sekä opintojaksojen kanssa. Verkkokursseissa työskentely tapahtuu moodlessa. Etenkin moodlesta on tullut paljon palautetta etenkin sen sisällön sekavuuden ja chat-ominaisuuden puutteen vuoksi. Mielestäni humakpro on ihan toimiva ja kiinnostavakin, koska siellä voi viestiä koulun ja opiskelijoiden kesken, sekä sieltä löytyy kaikki info opintojaksoista yms. Kuinka moodlestakin saataisiin tällainen? Tai voitaisiinko moodle jollainlailla yhdistää humakprohon, jolloin sen käyttö mahdollisesti lisääntyisi?
Moodle on aiheuttanut monille niin huonot mielikuvat, ettei sitä kiinnosta käyttää ja näin opiskelukin jää roikkumaan. Moodle ei edes ulkonäöltään houkuttele käyttämään eikä se houkuttele tekemään siellä muuta kuin pakolliset tehtävät, juuri sen sekavuuden vuoksi. Suurin ongelma moodlessa on chat-ominaisuuden puutos. Tehtävät, jotka tapahtuvat keskustellen, hoituisivat reaaliaikaisessa chatissa paljon kivuttomammin ja selkeämmin kuin keskustelufoorumilla. Tällaisen chat-toiminnon avulla moodlessa olisi myös nopea kysyä apua kirjautuneilta tarpeen tullen.
Jos humakpro ja moodle voisivat jollainlailla yhdistyä, olisi vain yksi sivusto muistettavana, jossa hoituisi kaikki koulun tehtävät, eikä arviointeja yms täytyisi käydä lukemassa monesta eri paikkaa.

Research question: Kuinka moodlea voitaisiin parantaa ja voisiko ehkä humakpron ja moodlen jollainlailla yhdistää?

Can you solve this challenge? or

Would you like to comment?

Log in or Sign up

Comments

(06 Jun 2011)
Moodlessa on myös chat-ominaisuus, se vain pitää aktivoida käyttöön.