Added: 13.06.2011 14:17
Linked challenges:
No linked challenges.
Linked visions:
No linked visions.
Viewed 164 times

Nokia merihädässä

Nokian syöksykierre jatkuu - toukokuussa tulosvaroituksen antanut yhtiö on räpiköinyt syvissä vesissä jo pidemmän tovin. Vieläkö tästä noustaan?

Nokian mukaan sen Symbian-puhelimien kysyntä on vähentynyt odotettuakin enemmän, ja yhtiön liikevoittoprosentti saattaa jäädä nollan tuntumaan. Uskoa yhtiöön ei löydy sijoittajiltakaan. Tulosvaroituksen antamisen jälkeen Nokian osakekurssi on romahtanut puolentoista viikon aikana jo 25 prosenttia, siis kokonaisen neljänneksen.

Yhtiön uusinta päällepäsmäriä, Stephen Elopia on arvosteltu kovin sanoin hänen päätöksestään alkaa ajamaan alas liian aikaisin Nokian Symbian-käyttöjärjestelmään pohjautuvia puhelinmalleja. Kannattaako mediassa huudella kovaan ääneen, että Symbian on uppoava laiva, varsinkaan kun Nokian uusia Windows-käyttöjärjestelmää käyttäviä puhelinmalleja ei ole vielä markkinoillakaan? Vaikka toimitusjohtajalla voi olla parempi visio tulevasta kuin meillä tavallisilla kansalaisilla, myös he voivat tehdä virheitä. Kriittisiä virheitä.

Ainakin puhelinoperaattorit, jotka siis ovat nykyään matkapuhelimien suurimpia myyntikanavia, ovat hyljänneet "hengityskoneessa" olevat Symbian-puhelimet - niitä ei yksinkertaisesti enää myydä. Operaattorit ovat jääneet odottamaan Windows-puhelimia joita voidaan odottaa valmistuvaksi ties kuinbka monen kuukauden päästä.

Analyytikoiden mukaan Nokialla ei ole enää kovinkaan paljoa hyviä vaihtoehtoja puolellaan. Jos yhtiötä ei myydä sellaisenaan tai osissa, voi viimeiseksi pelikortiksi jäädä enää Windows-puhelimet, joiden tulisi olla merkittävästi parempia laitteita kuin mitkään mitä Nokia on julkaissut viime vuosina.

Mielestäni on todella sääli, että tilanne on nykyään tämä. Seurasin nuoruusvuoteni Nokian nousua, tässä vaiheessa näyttää että tuhoa seurataan sitten aikuisiällä.

Toivottavasti kuitenkaan näin ei käy.

Research question: Vieläkö Nokia selviää

Can you solve this challenge? or

Would you like to comment?

Log in or Sign up