Added: 06.07.2011 11:25
Linked challenges:
No linked challenges.
Linked visions:
No linked visions.
Viewed 1232 times
This content has been translated from Finnish. [Show original]

Vanhukset liikkumaan pelikonsoleiden avulla

Jotkut vanhukset ovat huonossa kunnossa, eivätkä pääse liikkumaan ,joten vanhusten kerhoissa voisi vanhuksille tarjota kuntoa ylläpitävää toimintaa esimerkiksi wii-pelikonsolien avulla. Esimerksiksi keilaus tai tennis voisi olla vanhuksille sopivia liikuntamuotoja.

Vanhusten kuntoa tulisi ylläpitää ja moni vanhus ei liiku tarpeeksi. Vanhusten kerhoissa järjestetään tuolijumppia mutta vaihtelun vuoksi vanhuksille voisi tarjota myös wii-pelikonsoleita ylläpitämään kuntoa esimerkiksi keilailun avulla. Vanhustenkerhot voisivat hyödyntää wii-pelikonsoleita ja esimerkiksi keilaus on helppo oppia wiillä. Lisäksi tällainen kuntoilutoiminta lisää yhteisöllisyyttä ja sosiaalista toimintaa.

Kohderyhmänä voisi toimia vanhukset jotka eivät liiku tarpeeksi ja jotka haluavat ylläpitää sosiaalisia suhteita. Wiin käyttö neuvottaisiin heille jolloin he oppivat käyttämään ohjaimia.

References:

-

Your idea/solution in one sentence: Vanhusten kuntoa ylläpidetään pelikonsoleilla

Do you a have better idea? or

Would you like to comment?

Log in or Sign up

Comments

(01 Nov 2011)
Mielestäni kyseinen keino on hieman kaukaa haettua, sillä vanhempien henkilöiden voisi kuvitella olevan hankala oppia jotain näin uutta. Eli hoitajille tulisi lisää vain lisää hommia, kun täytyy huolehtia jostain pelikonsoleistakin. Tietysti jos jotenkin vapaaehtoishenkilöstöä kasattaisiin näihin hommiin, niin siinä olisi ideaa.
(26 Jul 2011)
Juuri näin! Itse vierailin äskettäin palvelutalossa, johon oli hankittu Wii. Näytti olevan myös kovin suosittu :)