Added: 20.07.2011 08:54
Linked challenges:
No linked challenges.
Linked visions:
No linked visions.
Viewed 1458 times
This content has been translated from Finnish. [Show original]

Nuorisotiedotuksen yksi yhteinen sivu?

Nuorisotiedotukseen löytyy monta sivua netistä, mutta miksi kaikki ovat niin erillään toisistaan?

Nuorisotiedotukseen tuntuu löytyvän monia eri sivuja ja jokaisella kaupungilla on toki omansa. Nykyaikana nuoret käyttyävät nettiä paljon ja yhteisöt ovat suosittuja, siellä nuoret "kokoontuvat" ja vaihtavat ajatuksiaan.

Miksi nuorisotiedotus on niin monessa sivustossa? Eikö noita kaikkia nuorisotiedotus sivustoja voisi kerätä yhden osoitteen alle? Ikäänkuin hakemistona. Siellä jokainen kaupunki voisi päivittää oman sivustonsa ja linkit mistä heidän kaupungissaan tietoa saa. Olisi se yksi muistettava osoite josta kaikki Suomen nuoret saisivat oman kunnan linkit esiin ja katsella kätevästi myös muiden kuntien sivustoja. Googlettamallakin saa niin monia eri sivustoja tulokseksi, ettei niistä välttämättä helposti löydä sitä omaansa.

Saman osoitteen alle voisi tehdä virtuaaliset nuokkarit, jotka olisivat alueellisia. Toki löytyy jo mm. Habbohotellista virtuaalinuokkari, mutta se on vaikeasti löydettävissä ja se ei ole alueellinen. Olisi mukavaa jos nuori voisi "käydä" nuokkarilla, sillä omalla, vaikka kotoa käsin. Siellä olisi ajantasaista tietoa nuokkarista ja aukioloista, sekä illan tapahtumista yms. Ja olisi mahdollista jutella muiden kanssa jotka ovat kirjautuneet nuokkrille juuri silloin.
Mutta tässäkin, kuten joissain muissakin kirjoituksissa on todettu, nuoristyö laahaa perässä ja koulutusta tarvitaan lisää nuorisotyöntekijöille. Mutta nettityö on lisääntymässä ja sitä voisi mielestäni enemmän yhtenäistää.

Your idea/solution in one sentence: Kehitetään oma hakemisto nuorisotiedotuksen sivustoille.

Do you a have better idea? or

Would you like to comment?

Log in or Sign up

Comments

(22 Sep 2011)
Hei, hieman täytyy vastaan väittää tekstiäsi koskien nuorisotyön perässä laahaamista. Meillä on useiden vuosien ajan nuorisotyö toiminut verkossa ja sosiaalisen median yhteisöissä, niin kunnallinen kuin seurakuntien että järjestöjen (esim. Pelastakaa lapset ry ja EOPH).
Tästä löydät lisää keväällä 2011 julkaistusta kirjasta:
Jani Merikivi, Päivi Timonen & Leena Tuuttila (toim.)
SÄHKÖÄ ILMASSA - näkökulmia verkkoperustaiseen nuorisotyöhön
Nuorisotutkimusverkosto/Nuorisotutkimusseura, julkaisuja 111.
Humanistinen ammattikorkeakoulu (HUMAK), sarja C 25.
Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskus, julkaisuja 2/2011.
ISBN 978-952-5464-87-0. Helsinki 2011
(26 Jul 2011)
Tarkoitatkohan tällaista: http://www.koordinaatti.fi/sivu.php?id=6

Ajatuksesi alueellisesta virtuaalinuokkarista on hyvä ja todella kehittämisen arvoinen. Toivottavasti "laahaavat" nuorisotyöntekijät ovat pian historiaa ja me virtuaalisesti aktiiviset saadaan äänemme kuuluviin :)