Added: 13.10.2011 21:35
Linked challenges:
No linked challenges.
Linked visions:
No linked visions.
Viewed 400 times
This content has been translated from Finnish. [Show original]

Verkostoyrittäjien toimiminen verkossa aiheuttaa yrityksen alttiiksi verkkohyökkäyksille

Ajantasalla olevalla yrittäjällä on yllättäviä riskejä siirtäessään toimintaansa verkkoon. Seuraavassa pohdintaa uhkan suurudesta ja ajankohtaisuudesta.

Internet on vuosien saatossa saanut huomiota myös talouselämältä ja monet yritykset ovat siirtyneet joiltakin osin internetiin, verkossa toimiminen aiheuttaa tietoturvaongelmia myös yrityskäyttäjille. Muun muassa yrityksen imago on vaarassa tuhoutua verkkohyökkäyksen toimesta, luotettavuus mahdolliset hakkerien tekemät tuhot voivat olla korvaamattomia. Siirtymisellä verkkoon, yritys ottaa tietoisen riskin, mutta riski on olematon, mutta kilpailijat ovat samalla lailla haavoittuvassa asemassa.

Tietoturvariskit ovat aina olleet ajankohtaisia myös yksityiskäyttäjälle kuin myös yrityskäytössä. Yhä useampi tallettaa tietonsa ja varmuuskopionsa verkkoon eri palvelimille. Sosiaalinen media on yksi internet voimakkaimmista ja kasvurikkaimmista trendeistä ja siksi osuva kohde tietomurroille sekä cyber-terrorismille, joka voi olla enemmän tuhoa kylvävä kuin perinteinen terrorismi yritystä kohtaan. Tekniikka on kivunnut siihen vaiheeseen jossa puhelimella päästään samoihin ominaisuuksiin kuin tietokoneella joten älypuhelit ovat riskiä kasvattamassa.

References:

Viestintäviraston lehdistötiedote, 1.2.2002
URL: http://www.ficora.fi/index/viestintavirasto/lehdistotiedotteet/2002/P_32.html

Opportunity: -

Threat: -

Do you have ideas for this vision? or

Would you like to comment?

Log in or Sign up