Added: 14.10.2011 13:05
Linked challenges:
No linked challenges.
Linked visions:
No linked visions.
Viewed 373 times
This content has been translated from Finnish. [Show original]

Allergiat ja asiointi kahvilassa

Ongelma on, että erittäin moni kahvila, torikahvila tai ruokala ei tiedä mitä heidän tuotteensa sisältävät.

Lapseni on vakavasti allerginen kanamunalle ja itselläni on laktoosi-intoleranssi. Ongelma on, että erittäin moni kahvila, torikahvila tai ruokala ei tiedä mitä heidän tuotteensa sisältävät. Usein jäämme vain nuoleskelemaan huuliamme, kun asiakaspalvelussa olevalla henkilöllä ei ole mitään tietoa tuotteiden sisällöstä.

Laktoosin kanssa saan usein vastauksen: ”Siinä on vain vähän maitoa.” Kanamunasta: ”Ei siinä varmaankaan mitään ole, en minä ainakaan laittaisi.” Lapseni tukehtuu nopeasti saadessaan kanamunaa, joten vastaus ei todellakaan riitä. Joskus henkilökunta lähtee selailemaan leipomon lähetteistä, että mitäköhän näissä nyt onkaan. Harvoin löytyy juuri sen leivonnaisen tuoteselostetta, josta olisin ollut kiinnostunut.

Enää en vaivaudu kyselemään tuotteiden tuoteselosteita vaan valmistaudun omilla eväillä. Tämä ei varmaankaan ole yrityksille hyvä tilanne. Meidänkin perheeseen kuuluu 5 henkilöä ja kahvilat valitaan aivan varmasti meidän erilaisten ruokavalioiden mukaan tai valmistetaan kotona eväät matkaan. Ratkaisuksi ehdotankin vitriiniin valmiiksi asetettuja tuoteselosteita helpottamaan kahviloissa asioimista. Henkilökunnan kouluttaminen olisi myös hyödyllistä yritykselle. Tuoteselosteet olisivat oiva kilpailuvaltti toisia yrityksiä vastaan.

Modified 2011-10-15 11:57:43

References:

Anafylaksia ja vakava allergia. P. E. Lähde

Research question: Miksei tuoteselosteita ole myytävissä tuotteissa?

Can you solve this challenge? or

Would you like to comment?

Log in or Sign up

Comments

(20 Oct 2011)
olen samaa mieltä. toisaalta syy tiedottomuuteen on harvoin kyseisen kahvilan työntekijän. Myyjä varmasti yrittää olemassa olevilla tiedoilla päästä asiasta selvyyteen. Ei myyjällekään ole mukava jos ei ole antaa asiakkaalle tarvittavia tietoja. Tuoteselosteet tulevat toimipisteisiin usein muualta aivan kuten myytävät tuotteetkin.
(20 Oct 2011)
Itse olen myös törmännyt samaan asiaan. Mikäli hyllynreunalappuja ei saada aikaiseksi laittaa, olisiko mahdollista edes henkilökunnalle "tuotekirjanen", mistä näkyisi kyseiset aineet, joille yleensä ollaan allergisia. Kun joku tulisi kysymään asiaa, siitä olisi sitten hyvä ja nopea tarkistaa.
(20 Oct 2011)
Olen samaa mieltä. Tuoteselosteet olisi kiva olla ns. hyllyn reunassa. Edes pieni lappu missä lukee tuotteen tärkeimmät käytetyt aineet. Eikai pitäisi olla kovin haastavaa tai aikaa vievää?!