Added: 25.10.2011 13:50
Linked challenges:
No linked challenges.
Linked visions:
No linked visions.
Viewed 234 times
This content has been translated from Finnish. [Show original]

Viha koiria kohtaan

Kaikki eivät pidä koirista tai muistakaan lemmikkieläimistä, mutta mitä liikkuu niiden ihmisten päässä, jotka päättävät ryhtyä myrkyttämään näitä toisten lemmikkieläimiä?

Ymmärrän, että kaikki ihmiset eivät voi pitää koirista. Kyse ei olekkaan siitä. Vaan siitä kuinka jotkut tällaiset ihmiset näyttävät inhonsa. Ymmärrän myös sen, että kaikki eivät esim. kouluta koiriaan vaan ne saattavat "hyökkäillä" ihmisten perään tai haukkua tai omistajat eivät korjaa koiriensa ulosteita. En itsekkään pidä sellaisesta vaikka koiranomistaja olenkin. Vika ei kuitenkaan ole koirissa vaan siellä talutushihnan toisessa päässä. Minusta ei ole oikein miltään kantilta katsottuna tehdä niinkuin jotkut ihmiset ovat päättäneet tehdä; levitellä myrkytettyjä herkkupaloja tai jopa partakoneen teriä sisältäviä herkku"ansoja"! Uusimpana villityksenä jotkut virittelevät jopa metsästyansoja lenkkipolkujen vierustoihin. Se on todella väärin! Kuinka kauheat tuskat ja kärsimykset koirat saavatkaan, jos näihin ansoihin erehtyvät! Minusta on todella väärin kostaa koirien kautta ihmisten oma tyhmyys. Tai ylipäätään minkään eläimen kautta. Luulisi sen verran ihmisellä järki sanovan, ettei rupea kenenkään lemmikkiä tappamaan sen takia ettei siitä pidä! Tosin onhan se tullut nähtyä, että tähän maailman mahtuu jos minkäkinlaista tallustajaa, mutta... Tällaiset ihmiset ansaitsivat kunnolliset rangaistukset. Asia vetää toisaalta sanattomaksi, koska tämä on jälleen yksi asia mitä ei vain voi käsittää.

Research question: Miksi koirienvihaajat myrkyttävät näitä eläimiä?

Can you solve this challenge? or

Would you like to comment?

Log in or Sign up

Comments

(02 Nov 2011)
Miksi ihmiset jotka vihaavat koiria tai yleensäkin eläimiä purkavat pahan olonsa viattomiin eläimiin? Sekä ihmisiä että koiria on erilaisia. Jos en pidä jostain ihmisestä en heti ensimmäiseksi rupea miettimään miten voisin satuttaa tätä, esimerkiksi myrkyttämällä. Miksi koirat olisivat poikkeus? Siksikö, koska ne ovat eläimiä? Mielestäni minkä tahansa luontokappaleen satuttaminen on väärin. Jos ihminen on valmis toimimaan väkivaltaisesti tai niin että tietää sen vahingoittavan jotakuta pitäisi todella miettiä omaa käytöstään.