Added: 03.11.2011 14:52
Linked challenges:
No linked challenges.
Linked visions:
No linked visions.
Viewed 265 times
This content has been translated from Finnish. [Show original]

Pönttövesi käyttöön!

Aina kun vedämme vessanpöntön heitämme hyvää vettä hukkaan. Uusiokäyttämällä tämän veden säästäisimme runsaasti luonnonvaroja ja kustannuksia, ja helpottaisimme vedenpuhdistamojen taakkaa.

Idea olisi yksinkertaisen toimiva ja käytännöllinen. Siitä olisi hyötyä sekä ihmisille että luonnolle. Uusiokäyttämällä vessan veden säästäisimme huomattavia määriä niin sanottua hukkaan heitettyä vettä. Kerran vessasta vedetty vesi voisi kulkeutua pienen siivilöinnin jälkeen vaikka pihan kastelujärjestelmään, jolloin se samalla ravitsisi ympäristöä. Järjestelmä olisi helppo laittaa pakolliseksi kaikkiin uusiin taloihin, ja vanhoihin sen voisi asentaa jälkeenpäin. Asian kehittyessä myös lavuaarin ja suihkun vedet voisi ohjata uusiokäyttöön. Kunhan pesuaineet ja haitalliset kuona-aineet saatasiin nopeasti seulottua vedestä pois, olisi se kullanarvoinen aine. Maailma kärsii pian rankasta vedenpuutteesta, ja näin tuhlailevat sivistysmaat voisivat antaa oman pienen panoksensa tässä yhteiskunnallisessa asiassa.

References:

Tiedonlähteinä on käytetty omaa mielikuvistusta ja auttamisenhalua.

Your idea/solution in one sentence: Vessanpöntön vesi kierrätettäisiin uudelleen uusiokäyttöön

Do you a have better idea? or

Would you like to comment?

Log in or Sign up

Comments

(03 Nov 2011)
Olen samaa mieltä ja mielestäni esim. sadevettä voitaisiin käyttää nykyistä enemmän, vaikka pihaa kastellessa ja miksei vaikka vessanpöttöä huuhdellessa. Tästä voitaisiin ottaa esimerkkiä Luxemburgista, jossa on jo käytössä jonkinlainen sadevesien hyötykäyttöjärjestelmä.