Added: 10.12.2011 11:45
Linked challenges:
No linked challenges.
Linked visions:
No linked visions.
Viewed 320 times
This content has been translated from Finnish. [Show original]

Ekologinen näkökanta Tampereesta vuonna 2025

Tampereen asukkaat tulevat olemaan pääkaupunkiseudun ohella Suomen edelläkävijä joukkoliikenteen ja kevyen liikenteen käytössä.

Tampereen alueella joukkoliikenne on tällä hetkellä tyydyttävästi järjestetty. Valtavasta autoliikenteestä ja täysistä parkkipaikoista voi kuitenkin päätellä, että joukkoliikennejärjestelyissä on huomattavasti parantamisen varaa. Henkilöautojen käyttö on suuri tekijä kasvihuoneilmiötä edistävien kasvihuonekaasujen tuottamisessa.

Ensimmäinen askel, joka tulisi ottaa on Tampereen ratikkahankkeesta puhumisen ja keskustelemisen lopettaminen ja välitön toimeenpano. Tampereen asukkaat ovat hankkeen kannalla ja ratikka vähentäisi henkilöautoliikennettä jo merkittävästi. Samalla linja-autoliikenteen vuoroja tulisi lisätä ja määränpäitä laajentaa. Työmatkat jokaiseen työpaikkaan tulee hoitaa joukkoliikenteellä niin, ettei oman auton käyttöön ole tarvetta.

Vuonna 2025 Tampereella on ratikka, paikallisjunia ja työpaikalle käytännöllisesti ihmiset vievää joukkoliikennettä. Lisääntyneiden linja-autovuorojen ja kauppojen parkkipaikalle menevien vuorojen ansioista kaupassakäynti pienperheiltä onnistuu ilman henkilöautoa. Kevyen liikeenteen käyttö on myöskin lisääntynyt ja jopa pyöräilijät ovat tervetulleita Hämeenkadulle. Kampanjoimalla liikkumisen puolesta tamperelaiset ovat innokkaita kävelijöitä, pyöräilijöitä, rullaluistelijoita ja vaikka hiihtäjiä.

Opportunity: Merkittävästi vähentyneet hiilidioksidipäästöt

Threat: Varojen liika siirto joukkoliikenteeseen haittaa muuta toimintaa

Do you have ideas for this vision? or

Would you like to comment?

Log in or Sign up