Added: 15.12.2011 14:56
Linked challenges:
No linked challenges.
Linked visions:
No linked visions.
Viewed 267 times
This content has been translated from Finnish. [Show original]

Musiikkiteollisuudessa ei tulevaisuudessa tarvetta levy-yhtiöille.

Digitaalisten jakelukanavien yleistyttyä levy-yhtiöiden aika on ohi.

Levy-yhtiöden tehtäviä ovat musiikkimedioiden valmistaminen, jakelu sekä markkinointi. Aikanaan nämä toimenpiteet olivat välttämättömiä jokaiselle artistille tai yhtyeelle uralla etenemiselle. Digitaalisen median aikakaudella musiikkimedioita ei tarvitse kuitenkaan enää jakaa eikä valmistaa, eli artistit voivat julkaista itse musiikkinsa iTunesin kaltaisissa digital distribution-palveluissa, mistä johtuen suuri osa levy-yhtiön tarpeellisuudesta on menetetty jo nyt.

Musiikin teossa on kuitenkin paljon muitakin kustannuksia, joissa levy-yhtiöt auttavat artisteja. Uusien markkinointikanavien kautta markkinointiinkaan ei tarvita tulevaisuudessa levy-yhtiön apua. Toinen suuri kustannus aiemmin on ollut musiikin äänittäminen ja tuottaminen. Teknologia on kehittynyt ja kehittyy kuitenkin pisteeseen, jossa kotistudioissakin pystyy äänittämään ja tuottamaan ammattilaisstudiotasoista musiikkia. Mahdollisuudet toisten artistien studioiden käyttämiseen puoli-ilmaiseksi tulevat varmasti myös lisääntymään.

Uskon, että näistä seikoista johtuen artistit jättävät itselleen epä-edulliset levy-yhtiöiden tarjoamat sopimukset allekirjoittamatta ja alkavat tekemään levy-yhtiön vanhoja toimia itse.

Opportunity: Suuret digitaaliset musiikkimarkkinat ja ympäristöystävällisyys fyysisten tuotteiden teon vähentyessä.

Threat: Ongelmia artistien markkinoinnissa ja tukemisessa.

Do you have ideas for this vision? or

Would you like to comment?

Log in or Sign up