Added: 18.12.2011 10:15
Linked challenges:
No linked challenges.
Linked visions:
No linked visions.
Viewed 332 times

Uuden energiajuoman markkinointi sosiaalisen median avulla

Tärkeimpiä asioita markkinoinnissa on muistaa kohderyhmä, jolle tuotetta lähdetään ensisijaisesti myymään. Uusi energiajuoma on suunnattu nuorisolle, joten sosiaalinen media on erinomainen markkinointipaikka.

Energiajuomamarkkinoilla on niin tunnettuja brändejä, että on tärkeää saada heti uusi nimi kaikkien huulille. Tähän sosiaalinen media on erinomainen apuväline. Lähtisin suunnittelemaan huolella sen, missä ja miten uutta energiajuomaa markkinoidaan. Parhaaseen tulokseen päästään silloin, kun käyttäjät vapaaehtoisesti jakavat uuden energiajuoman markkinoille tuloa esimerkiksi Facebookissa. Tämä onnistuu parhaiten kilpailulla, jossa palkintona voittajalle voisi olla esimerkiksi energiajuomat vuodeksi. Toinen tapa olisi uuden energiajuoman mainoksien tekeminen. YouTubeen tehtäisiin yrityksen mainoksia, joiden tarkoitus olisi olla mahdollisimman hauskoja. Koittaisin ottaa mallia Lahden Pelicansilta, joka on onnistunut tässä aivan erinomaisesti (esimerkki: http://www.youtube.com/watch?v=RETdfW7eu0I&feature=related).

Kun ensikosketus tuotteeseen on saatu asiakkaille, tärkeää on tehdä myös muuta laadukasta sisältöä. Yrityksen kotisivuilla pidettäisiin blogia, jonka uudesta merkinnästä tulisi automaattisesti tieto moniin eri sosiaaliseen mediaan. Blogi olisi melko vapaamuotoinen, jossa vierailisi myös julkisuudesta tunnettuja energiajuoman ystäviä. Samalla asiakas tutustuisi yrityksen kotisivuun, johon on panostettu voimakkaasti.

Jos markkinoinnin tavoitteena ollut positiivinen kierre saavutettaisiin, olisi uuden energiajuoman mahdollista päästä mukaan melko kilpailluille markkinoille. Tämä ei välttämättä onnistuisi käyttämällä pelkästään perinteistä mediaa.

Your idea/solution in one sentence: Miten käyttää sosiaalista mediaa hyväksi mukaan pääsemiseksi jo valmiiksi kilpailluille markkinoille?

Do you a have better idea? or

Would you like to comment?

Log in or Sign up

Comments

(29 Jan 2012)
Yläasteikäisillä lienee tuo Irc-galleria tärkeämpi kuin Facebook, joten näkisin siinä suuren ja merkittävän markkinoinnin välineen, sikäli mikäli kun tuntuisi olevan suuri osa energiajuomien juojista tuota juniori-ikäistä ikäryhmää.