Added: 20.12.2011 07:12
Linked challenges:
No linked challenges.
Linked visions:
No linked visions.
Viewed 384 times
This content has been translated from Finnish. [Show original]

Netti mullistaa maailman ja netissä on tulevaisuus

Internet mullistaa maailmaa entisestään. Sähköiset lehdet kirjeet ja sanomalehdet tulevat paperisten tilalle.

Internet mullistaa maailmaa entisestään. Koittaa aika kun kaikki paperinen esim. sanomalehdet, aikakauslehdet ja kirjeet ovat kaikki netissä. Nyt jo suurin osa koulumateriaalista on netissä ja kokeisiinkin luetaan netin kautta. Aiemmin ei edes voitu kuvitella mitään netin kaltaista ja sitä että joskus tulisi jotain niin mullistavaa mikä korvaisi kaikki paperiset lehdet. Teknologia on kehittynyt niin nopeasti, että kilpailussa mukana pysyminen vaatii yrityksiltä hyvin paljon. On joko oltava niin ainutlaatuinen tuote tai palvelu, tai sitten on keksittävä netin kautta jotain mitä kukaan ei ole keksinyt. Ilman tätä ei pysy mukana kilpailussa koska netissä kaikki on vain niin paljon nopeampaa.

Mitä jos ei pysty vastaamaan kilpailuun? Nuoret jotka ovat siirtymässä työelämään osaavat netin käytön niin hyvin, että aina löytyy uusia ideoita. Ekoloogisuus on tämän päivän trendi ja siihen tällä kehityksellä pyritään. Tämä on toisaalta myös keino jolla voidaan ehkäistä kasvihuoneilmiötä ja muita ympäristö ongelmia. Silloin kun kaikki paperiset kirjeet ovat netissä, ei synny enää niin paljon paperijätettä. Tällä on varmasti positiivisia vaikutuksia ympäristöön. Vastaavasti ei varmaan monikaan ajattele sitä seikkaa, että mitä oikeasti tapahtuu kun kaikki loppujen lopuksi onkin vain netissä. Nyt on jo kouluissa käytössä sähköiset oppimisympäristöt. Välillä jopa tuntuu, että kaikki materiaalit ovat netissä. Kokeisiin lukeminenkin tapahtuu useasti netin välityksellä juuri sen vuoksi, että kaikki materiaali on netissä. Itselläni ainakin pitkien koealueiden lukeminen tietokoneen välityksellä on vaikeaa koska silmäni väsyvät. Paperista lukemiseen tarvitaan tulostin, josta tulostaa tekstit. Toisinaan koealue tai kurssin tehtävä voi olla monta kymmentä sivua, jonka tulostaminen vie aikaa paljon ja myös rahaa. Tarvitsee siis tietokoneen lisäksi hankkia tulostin, paljon paperia ja tulostimen musteen loppumisen jälkeen lisää mustetta. Netin käytössäkin voi ilmentyä ongelmia, voi nettiyhteyspätkiä, voi olla, että netin tarjoavalla yrityksellä on yhteydessä ongelmia. Sitten kun nettiyhteys pätkii, niin ollaan hukassa.

Muutoksia tulee tapahtumaan ja paljon koska luo niin paljon enemmän mahdollisuuksia ja kaikki nopeutuu. On mahdollisuus olla nopeasti yhteydessä kavereihin, työkavereihin, asiakkaisiin ja keneen vain. Tulevaisuus näyttää netin kautta paljon valoisammalta kuin taloudellinen tulevaisuus eurolla. Luoko Internetiin siirtyminen ja kaiken sähköistyminen sittenkin enemmän ongelmia kuin mahdollisuuksia. Tämän kaiken näyttää vain aika.

Opportunity: Netti luo ekoloogisemman maailman ja ympäristö ongelmat pienenevät.

Threat: Mitä jos netin käytössä ilmenee ongelmia ja yhteys pätkii

Do you have ideas for this vision? or

Would you like to comment?

Log in or Sign up