Added: 24.01.2012 13:10
Linked challenges:
No linked challenges.
Linked visions:
No linked visions.
Viewed 352 times
This content has been translated from Finnish. [Show original]

Digitaaliset murrot nykyajan ongelmana

Digitaaliset murrot ovat yleistyneet jatkuvasti, miten ongelmaan saadaan pysyvä ratkaisu? Pysyykö tietoturva tulevaisuudessa hakkereiden kehityksen mukana, vai onko asiointia siirrettävä kohti perinteisempää mallia?

Internet on helpottanut ihmisten asiointia monessa asiassa. Enää ei tarvitse lähteä esimerkiksi pankkikonttorille hoitamaan laskuasioita, vaan asiat pystytään hoitamaan kotona tietokoneen välityksellä erittäin helposti ja nopeasti. Puutteellinen tietoturva johtaa kuitenkin suuriin ongelmiin. Voiko siis nykyään enää verkkoasioinnin turvallisuuteen luottaa?

Viime aikoina uutisissa ovat jatkuvasti olleet digitaaliset murrot, joista johtuen ihmisten tietoja, salasanoja, luottokorttitietoja tai jopa rahaa pankkitileiltä on saatu vietyä. Suurimpana ongelmana asiassa lienevät yksityisten henkilöiden puutteellinen koneiden suojaus. Moni käyttää edelleen valtavat määrät rahaa tietokoneen ostoon, mutta ei ylläpidä koneensa turvallisuutta. Myös ongelman väheksyminen johtaa pahempiin seurauksiin. Toisaalta ongelmana varsinkin tietomurroissa ovat myös heikommin suojatut sivustot, joilta asiakkaiden yksityistietoja on viety.

Internetin globaalissa maailmassa syyllisten kiinni saaminen on erittäin vaikeaa ja jopa mahdotonta. Jos riskit jo nyt ovat kohtuullisen suuret, miten turvalliseen verkkoasiointiin voi luottaa tulevaisuudessa? Pysyykö tietoturva kehityksen tahdissa mukana?

Research question: Pysyykö tietoturva mukana kehityksen tahdissa?

Can you solve this challenge? or

Would you like to comment?

Log in or Sign up