Added: 07.06.2012 09:29
Linked challenges:
No linked challenges.
Linked visions:
No linked visions.
Viewed 299 times
This content has been translated from Finnish. [Show original]

Kuinka vapauttaa Helsinki häirikkölokeista?

Helsingissä on yksi asukkaiden ja turistien viihtyvyyttä vakavasti häiritsevä ongelma: häirikkölokit. Tähän ongelmaan ei vielä tänäkään päivä ole olemassa toimivaa ratkaisua.

Ongelmassa on lyhyesti sanottuna kysymys siitä, että kesäisin Helsingin rannoilla pesii suuri lokkipopulaatio ja nämä lokit ovat aggressiivisia. Lokit varastavat ruokaa ravintoloiden terasseilta, puistojen piknik seurueilta ja joissain tapauksessa suoraan ihmisten kädestä. Käytännössä lokit siis hyökkäilevät ihmisten kimppuun.

Lokkeja ei voi myöskään ampua tai myrkyttää, sillä iso osa lokkilajeista on rauhoitettuja. Ongelmaan on yritetty kehitellä vuosia erilaisia ratkaisuja, mutta toistaiseksi sellaista ei ole löytynyt. Uskon, että useat ravintoloitsijat ja Helsingin kaupunki olisivat valmiita maksamaan hyvin toimivasta ratkaisusta.

On olemassa keinoja häätää lokit, väliaikaisesti pieneltä alueelta (esim. haukat). Kysymys kuuluukin olisiko tähän kehitettävissä uusi, pysyvä ja oikeasti toimiva ratkaisu/metodi?

References:

Helsingin sanomat: Haukka karkottaisi häirikkölokit. Luettavissa: http://www.hs.fi/juttusarja/penaali/artikkeli/Haukka+karkottaisi+h%C3%A4irikk%C3%B6lokit/1135265379711 Luettu 6.6.2012

Iltasanomat: Helsinki otti häirikkölokit tarkkailuun. Luettavissa: http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288335443716.html Luettu 6.6.2012

Research question: Kuinka lokit saataisiin pois Helsingin julkisilta paikoilta pysyvästi, ilman, että rauhoitettuja lokkeja vahingoitetaan?

Can you solve this challenge? or

Would you like to comment?

Log in or Sign up