Added: 06.05.2010 13:04
Linked challenges:
No linked challenges.
Linked visions:
No linked visions.
Viewed 497 times
This content has been translated from Finnish. [Show original]

Ruokatarvikkeiden nettimyynti tarvitsee enemmän luottamusta

Kuluttajat eivät luota Internetin kautta ostettaviin päivittäistavaratuotteisiin, sillä he eivät voi taata niiden laadukkuutta.

Kulutustuotteiden nettimyynti on yleistynyt viime vuosikymmenellä suunnattomasti. Käyttötavarakaupan nettimyynti onkin toiminut hyvin, ja monet suomalaiset ostavat Internetin välityksellä erilaisia käyttötavaroita. Ruokatarvikkeiden nettimyynti on tästä huolimatta erittäin haastavaa. Suomalaiset haluavat tietää ruokatarvikkeidensa alkuperän ja Internetin välityksellä ostettavista ruokatarvikkeista on vaikea saada takuuta siitä, mistä ne ovat peräisin. (www.ksml.fi)
Kuluttajan on vaikea luottaa siihen, että ruokatarvikkeet tuodaan kuljetuksena kotiin, kun kuluttaja ei saa siitä periaatteessa mitään takuuta. Usein tuotteet pitää myös maksaa ennen niiden saapumista kotiin. Laskuun lisätään vielä toimituskulut, mikä usein tekee nettikaupasta kalliimpaa kuin ruokakaupasta ostamisen. Kuluttaja ei voi nähdä tuotetta Internetistä, eikä siten saata uskoa sen olevan tuore. Tuntemattomat nettikauppasivut saattavat vaikuttaa epäilyttäviltä ja kuluttajan mielestä ruokakaupassa käynti voi loppujen lopuksi olla helpoin ratkaisu. (www.ksml.fi)
Ruokatarvikkeiden nettimyynti tarvitsee enemmän luottamusta toimiakseen tuottavana. Tutkimusten mukaan vain pieni osa kuluttajista ostavat ruokatarvikkeensa nettikaupoista. (publications.theseus.fi)

Research question: Miten ruokatarvikkeiden nettimyyntiin saadaan lisää luottamusta?

Can you solve this challenge? or

Solution(s) for this content
User image
Tilauksen alkamisajankohta asiakkaan määriteltävissä.

Would you like to comment?

Log in or Sign up

Comments

(14 Oct 2010)
Haaste on oikea lämpötila tuotteille, erityisesti katkeamaton kylmäketju kylmä- ja pakastetuotteiden osalta, sekä riittävä lämpötila hedelmille ja tuoretuotteille. Vastaanottajan tulee olla joko paikalla vastaanottamassa tai siellä pitää olla sopivat tilat. Suurpellon uudella asuinalueella on alkamassa kokeilu, jossa taloihin tulee e-eteinen netistä ostettujen ruokien säilyttämiseen.