Added: 19.05.2010 17:01
Linked challenges:
No linked challenges.
Linked visions:
No linked visions.
Viewed 955 times
This content has been translated from Finnish. [Show original]

Käyn vain nopeasti tietokoneella..

Nopea käynti tietokoneella saattaa olla alku nettiriippuvuuteen. Käyntitiheys kasvaa tai se ei katkea ollenkaan.

Ollaan online-tilassa 24 tuntia vuorokaudesta, tietokonetta ei malteta sammuttaa edes yöksi saatika silmiä. Aina ei unikaan tule silmään eikä keskittyminen ole helppoa. Perheelle, ystäville, harrastuksille. opiskelulle ja jopa työlle ei tunnu enää olevan aikaa. Internetin yleistyessä se on tuonut mukanaan uuden sairauden, nettiriippuvuuden. Nettiriippuvuus on uusi sairaus peliriippuvuuden rinnalle. Onhan niin että pelien pelaajat pelaavat niitä nykyään verkossa. Pelien kautta luodut avatarit eli henkilöhahmot tarjoavat emotionaalisia tarpeita saadessaan vuorovaikutusta kanssapelaajien kanssa. (Päihdelinkki 2007.)

Jo kymmenettuhannet suomalaiset ovat riippuvaisia netistä. Itsekin koen käyttäväni ihan liikaa aikaa netissä. Sosiaalinen media kuitenkin hyvien ominaisuuksien varjossa koukuttaa käyttäjäänsä netin käyttöön. Pelottavinta kaikessa on se, että omaa riippuvuuttaan ei välttämättä osaa tiedostaa. On aivan normaalia, että riippuvaiseksi tullut netin käyttäjä on tuiki tavallinen sähköpostin, nettilehtien, keskustelupalstojen, yhteisöllisten verkostojen käyttäjä. (Suomen kuvalehti 2/2010, 49-50.)

Miten lähestyä nettiriippuvuutta? Onko oman elämän priorisointi tarpeen vai millä keinoin saadaan herättyä kysymyksen pariin. Vieroitushoito kuulostaa hurjalta, mutta sen tarpeeseenko olemme ajaneet itsemme?

Modified 2011-01-14 01:05:05

Research question: Miten lähestyä nettiriippuvuutta?

Can you solve this challenge? or

Solution(s) for this content
User image
Nettiriippuvaisen on kyettävä itse tunnistamaan tilanteensa ja kyettävä ylläpitämään suhdettaan myös netin ulkopuoliseen elämään.

Would you like to comment?

Log in or Sign up

Comments

(28 Feb 2011)
Nykyäänhän voisi kuvitella yhä useamman olevan vaaravöhykkeessä, kun älypuhelinten myötä ei enää tarvitse avata sitä konetta nettiin päästäkseen. Kun netti kulkee mukana taskussa kaikkialle, voisi kuvitella koukkuun jäämisenkin olevan helpompaa.
(19 May 2010)
A-klinikkasäätiö, 2006. VTL Peltoniemi Teuvo. http://www.paihdelinkki.fi/tietoiskut/413-nettiriippuvuus-suomessa Viitattu 19.5.2010.

Suomen kuvalehti, 2010. Päivi Ängeslevä. 2/2010 Irti nettikoukusta. 48-52