Added: 11.07.2010 14:04
Linked challenges:
No linked challenges.
Linked visions:
No linked visions.
Viewed 441 times
This content has been translated from Finnish. [Show original]

Työn saamisen vaikeus

-

Monet nuoret tekevät opiskelun ohessa töitä, mutta työ ei välttämättä vastaa omaa alaa. Tällöin työkokemusta on saatu, mutta väärältä alalta. Työharjoittelu mahdollisuus ulkomailla houkuttelee, mutta olisiko viisaampaa jäädä kotimaahan siinä toivossa, että "jalka jäisi oven väliin" ja mahdollisesti saisi tulevaisuudessa samasta yrityksestä töitä.
Valmistumisen jälkeen alkaa työnhaku. Tuntuu, että hakijan tulee olla nuori, perheen jo perustanut ja mielllään alalta työkokemusta saanut. Naiset joilla on pieniä lapsia eivät tunnu olevan kärkipäässä sen suhteen mitä työntekijät haluavat, sillä he yleensä jäävät kotia hoitamaan sairasta lasta. Toisaalta mikäli perhettä ei ole perustettu on vaara, että työntekijä jää työn vakinaistamisen jälkeen äitiyslomalle ja työnantaja joutuu heti etsimään tuuraajaan.
Kuinka siis saisi suoritettua korkeakoulututkinnon, kerättyä omalta alalta työkokemusta ja mielellään kasvatettua lapsetkin kouluikään ennen kuin ikä on yli kolmenkymmenen?
Tai miten voi saada työkokemusta omalta alalta, jos jokaisen oman alan vapaan työpaikan saa henkilö, jolla on kokemusta alalta?
Onko ainoa vaihtoehto saada työpaikka "suhteilla"?
Kuinka erottua 200 hakijan joukosta edes haastatteluun asti, mikäli alan työkokemusta ei ennestään ole?

References:

Mitä mahdollisuusksia on päästä työhaastatteluunkaan asti ilman alan työkokemusta? Entä kuinka saisi työpaikan omalta alalta?

Research question: Mistä saada työpaikka ilman työkokemusta alalta?

Can you solve this challenge? or

Would you like to comment?

Log in or Sign up