Added: 14.07.2010 19:49
Linked challenges:
No linked challenges.
Linked visions:
No linked visions.
Viewed 288 times
This content has been translated from Finnish. [Show original]

Pikavipit tullaan kieltämään lailla

Pikavipit aiheuttavat niin suuria maksuvaikeuksia varsinkin nuorten keskuudessa, että se tullaan tulevaisuudessa kieltämään lailla.

Pikavipit ovat nykyään arkipäivää ja niitä mainostetaan todella laajasti eri viestintävälineissä. Esimerkiksi netistä pikavippi-hakusanalla löytyy eri vaihtoehtoja monta sivua.
Pikavippien saamisen helppous ja niiden laaja tarjonta ovat tuoneet mukanaan suuria vaikeuksia varsinkin nuorille. Pikavippejä tarjoavat yritykset kehottavat tehokkaasti suunnnatuissa mainoksissaan ihmisiä ottamaan pikavippejä ja kun niitä on todella helppo saada, esimerkiksi pelkällä tekstiviestillä, ovat myös maksuvaikeudet lisääntyneet. Pikavippejä ottavat ihmiset eivät välttämättä huomaa kuinka hurjan suuret korot pikaluotoista kertyy ja maksettava summa saattaa kasvaa moninkertaiseksi alkuperäiseen pääomaan verrattuna. Maksuhäiriömerkinnät kasvavat ja samalla pikavippejä ottaneet henkilöt voivat menettää pahimmassa tapauksessa luottotietonsa.
Ainoa keino lopettaa pikavipit on se, että maan päättävät tahot valmistelevat lain, jolla kyseiset pikaluotot kielletään kokonaan. Näin luottojen saaminen hankaloituu ja samalla poistuu suuri houkutus ottaa pikalaina vähäiseenkin rahantarpeeseen.

Opportunity: Pikavippien kieltäminen vähentää ihmisten maksuvaikeuksia

Threat: Luottojen saaminen vaikeutuu kaikilla

Do you have ideas for this vision? or

Would you like to comment?

Log in or Sign up