Added: 10.08.2010 13:46
Linked challenges:
No linked challenges.
Linked visions:
No linked visions.
Viewed 871 times
This content has been translated from Finnish. [Show original]

Sairaalat ja terveyskeskukset uudistavat odotusaulat

Jonotusajat venyvät välillä useampaan tuntiin ja mikäli et ollut ennen sairaalaan menoa kipeä saat varmasti jonkin tarttuvan taudin odotusaulasta

Pienessä odotusaulassa on monta yskivää ja korvatulehduksessa olevaa lasta. Samassa tilassa istuu huonokuntoinen vanhus murtuneen jalan kanssa tai raskaana oleva nainen, jolla on "vain" virtsatulehdus...odotusaulaan tullessa, pois lähtiessä voi olla jo tartunta flunssaan, yskään, kuumeeseen tai oksennustautiin. Tulevaisuudessa sairaalat kehittävätkin odotusauloja siten, että sellaiset potilaat, jotka eivät voi tartuttaa toisiinsa vaivojansa (esim. nyrjähtänyt nilkka ei varmasti tartu toiseen) ovat yhdessä tilassa ja puolestaan flunssa potilaat toisessa. Näin ollen terveillä, mutta lääkärin palvelua vaativilla henkilöillä olisi huomattavasti mukavampaa odottaa omaa vuoroaan.
Samalla kun odotustilat uusitaan, otetaan käytäntö että kaikki, jotka varatusta ajasta huolimatta joutuvat odottamaan yli tunnin annetusta ajasta saavat ilmaisen kahvi/tee/mehu tarjoilun pienen suolaisen purtavan kera. Näin ollen ylimääräinen odottaminen ei harmita läheskään yhtä paljon, kuin jos joutuu odottamaan janoisena/nälkäisenä. Moni etukäteen ajan varannut ei varmasti valmista eväitä mukaan, mutta huomaa niiden olevan tarpeellisia. Odotusaulat voidaan numeroida ja jakaa ihmiset niihin numeroiden perusteella, tällöin vastaanotossa ei tarvitse sanoa suoraan että sinä menet sairaiden aulaan ja sinä terveiden vaan kerrotaan, että teidät tullaan hakemaan huoneesta yksi ja teidät puolestaan huoneesta kaksi.

Opportunity: Tarttuvat taudit eivät leviä enää yhtä helposti sairaala käynnillä

Threat: Ihmiset tuntevat olonsa epätasa-arvoisiksi eivätkä noudata määräyksiä jonotushuoneiden suhteen

Do you have ideas for this vision? or

Would you like to comment?

Log in or Sign up