Added: 17.08.2010 11:09
Linked challenges:
No linked challenges.
Linked visions:
No linked visions.
Viewed 228 times
This content has been translated from Finnish. [Show original]

Opintojaksopalautejärjestelmä

Olen opiskellut tähän mennessä kaksi vuotta ammattikorkeakoulussa, ja koulussamme on käytössä opintojaksopalautejärjestelmä.

Koulussamme on käytössä opintojaksopalautejärjestelmä, mikä tarkoittaa sitä, että jokaisen kurssin jälkeen meidän opiskelijoiden tulisi antaa palautetta kurssin toimivuudesta, tavoitteiden täyttymisestä ja siitä miten kurssia voisi parantaa tai onko siinä mitään parannettavaa. Lisäksi voimme antaa numeerisen arvioinnin kurssista 1-5.

Olen ollut tyytyväinen palautejärjestelmän toimintaan ja siihen, että siellä on mahdollisuus antaa palautetta anonyymisti suoraan opettajille…tai niin ainakin luulin. Palautejärjestelmän suhteen oloni tulikin hyvin epävarmaksi, sillä eräs opettajamme aloitti ensimmäisen tuntinsa siten, että hän ilmoitti tietävänsä kyllä, kuka sitten antaa millaistakin palautetta.

Vaikka opettaja ei oikeasti näkisikään nimiämme, tai sitä kuka niitä palautteita on antanut, on mielestäni hyvin paheksuttavaa edes mainostaa tuollaista ensimmäisellä tunnilla. Miten oppilaat voisivat luottaa opettajaan tai opintojaksopalautejärjestelmään tämän jälkeen? Miten opintojaksopalautejärjestelmää voitaisiin vielä edelleen parantaa?

Research question: Miten opettajat voisivat luoda oppilaisiinsa sellaisen luottamuksen, jotta oppilaat voisivat antaa todellista palautetta

Can you solve this challenge? or

Would you like to comment?

Log in or Sign up

Comments

(23 Aug 2010)
Olisko kyseessä voinut olla väärinkäsitys ja opettaja tarkoitti lukevansa kaikki palautteet?
(17 Aug 2010)
Ei siinä mitään luottamusta tarvita kun sanoo tylysti niinkuin asiat on. Jos palaute on joka puolelta sen mukaista että opettaja ei ole kykeneväinen opettamaan, voidaan opettajaa vaatia lopettamaan kyseisen kurssin järjestäminen.

En tiedä ihan varmasti miten palautejärjestelmä toimii, mutta käsitykseni on, että palvelu avataan, ja opettajat pääsevät heti lukemaan palautteita kun niitä on annettu. Toivottavasti olen tässä kohtaa väärässä, sillä vaikka palautteessa ei olekaan nimeä, opettajat näkevät kuitenkin ketkä ovat palautteen antaneet ja ketkä eivät ja voivat tällöin suoraan päätellä riittävällä kyttäämisellä ketkä ovat palautteen antaneet.

Ja vaikka palautteita pääsisikin lukemaan vasta kun aika on upeutunut, niin pitää toivoa että palautteet ovat myös sekoitettu satunnaiseen järjestykseen kun ne listataan, eikä sortattu esim oppilasnumeron mukaan, jolloin listoja voi helposti verrata.

Olisi mielenkiintoista saada selville miten järjestelmä toimii.