Added: 19.08.2010 16:34
Linked challenges:
No linked challenges.
Linked visions:
No linked visions.
Viewed 600 times
This content has been translated from Finnish. [Show original]

Vanhusten hyvinvointi

Tänään käydessäni isovanhempani luona, päätimme odottaa kotipalvelun työntekijää, sillä olisimme halunneet keskustella hänen kanssaan isovanhempani hyvinvoinnista.

Isovanhempani asuu tällä hetkellä vielä omassa kodissaan, kylläkin jonottaa paikkaa vanhusten palvelutalosta. Kotipalvelu käy kolme kertaa päivässä, jakamassa lääkkeet, katsomassa että ruoka tulee syötyä ja taas iltapäivällä jakamassa lääkkeet. Isovanhempani sairastaa Alzheimerin-muistisairautta, neljättä vuotta, ja kaikki peruselintavat(hygienia, wc, syöminen, ulkoilu, siivous, jne.) ovat jääneet unholaan.

Tänään siis olimme äitini kanssa aamupäivällä siellä, ja kotipalvelun työntekijä saapui sinne. Ensimmäiseksi hän tokaisi, että jaahas täällä on tällaista meneillään (imuroimme juuri parhaillaan), että kyllä olisi voinut ilmoittaa heille, ettei tänne tarvitse ajaa turhaan. SIIS TURHAAN? Mielestäni me maksamme heille siitä, että he käyvät siellä tarkistamassa, että kaikki on kunnossa. Toiseksi, eikö hän olisi voinut kysyä meiltä, että onko kaikki ok, kun ei ole soitettu, että ei tarvitse tulla?

Tämä riippuu paljon työntekijästä, että näin käy, sillä jotkut työntekijät ovat jääneet välillä kahvittelemaankin, ja heidän kanssaan on voinut keskustella isovanhempani tilasta. Tosiaan, meillä olisi ollut tämänpäiväiseltä työntekijältä kysyttävää isovanhempani hyvinvoinnista ja siitä, että miten hän oikein pärjää enää syksyn tullen omassa kodissaan. Mutta kotipalvelun työntekijällä tuntui olevan todella kiire, ja hän vain ilmoitti, että ensi kerralla voisi sitten ilmoittaa ajoissa, että ei tarvitse tulla, ja heippa.

Ymmärrettävää, että heilläkin on varmasti kiire työssään, ja paljon asioita hoidettavanaan, mutta kyllähän meillä omaisilla voi olla jotain asiaa heille. Ja tiedän ainakin nyt, että ensi kerralla otamme puhelimen kauniiseen käteen, ja soitamme heille, niin emme ainakaan häiritse, tai myöhästytä heidän töitään.

Research question: Miten vanhusten hyvinvointia voitaisiin avustaa?

Can you solve this challenge? or

Would you like to comment?

Log in or Sign up