Added: 15.12.2009 14:37
Linked challenges:
No linked challenges.
Linked visions:
No linked visions.
Viewed 485 times
This content has been translated from Finnish. [Show original]

Ratkaisu

Ongelman ratkaisemiseksi tarvitaan radikaaleja uudistuksia Suomen päihdepolitiikassa sekä suhtautumisessa päihteisiin

Nykyinen kieltolaki ja rangaistusperiaate ovat aikansa eläneet ja ne pitää uudistaa 2000-luvulle. Ratkaisuksi tarjoamme huumevalistuksen uudistamista, liberaalimpaa päihdepolitiikkaa sekä parempia hoitomahdollisuuksia päihdeongelmaisille.
Nykyinen huumevalistus pohjaa ”tietonsa” pelotteluun ja huumeiden niputtamiseen yhteen ja samaan kategoriaan, jossa huumeita pidetään yhtä pahoina toistensa kanssa. Huumevalistuksen pitäisi kuitenkin olla faktoihin pohjautuvaa objektiivista tietoa, niin hyvässä kuin pahassakin. Nuorten pitäisi saada neutraalia tietoa päihteiden hyödyistä ja haitoista.
Liberaalimpaa päihdepolitiikkaa taas tarvitaan jotta päihteiden haitat saadaan minimoitua. Suurin osa haitoista johtuu juuri huumeiden laittomuudesta ja niistä määrätyistä rangaistuksista. Rangaistuksen myötä käyttäjät leimataan huumeiden käyttäjiksi. Tämä leimaus vahingoittaa sekä sosiaalisia suhteita että työ- tai koulupaikkaa. Jos rangaistuskäytännöstä luovuttaisiin ja esimerkiksi miedot huumeet laillistettaisiin, ei tällaista ongelmaa olisi. Yhteiskunnan ja ihmisten mielipiteiden muutokset suvaitsevampaan suuntaan ovat myös tärkeitä tekijöitä tässä asiassa. Yhteiskunnan pitäisi pyrkiä tukemaan ihmisiä, ei ajamaan heitä entistä ahtaammalle.
Liberaalimmasta huumepolitiikasta on toimivia esimerkkejä Hollannista ja Portugalista. Hollannissa kannabiksen laillistamisella on ollut positiivisia vaikutuksia ja esimerkiksi käyttäjien määrä on EU:n alimpia. Portugalissa taas laillistettiin kaikkien huumeiden henkilökohtainen käyttö ja siellä mm. AIDS-ja HIV tartunnat vähenivät selvästi.

Research question: päihteet ja syrjäytyminen

Can you solve this challenge? or

Would you like to comment?

Log in or Sign up

Comments

(18 May 2011)
Ihan hyvä artikkeli asiasisällöltään mutta kaipaisi lähteitä.. Yhdellä haulla löysin heti googlesta tälläisen YLEn artikkelin Portugalin huumetilanteesta:

http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2009/04/portugalissa_huumeiden_dekriminalisointi_saavuttanut_hyvia_tuloksia_672622.html

Kannattaisi myös miettiä otsikkoa uudelleen, miten otsikko on "Ratkaisu" jos artikkeli on kuitenkin haaste.. Lisäksi lead chapter alkaa sanoilla "ongelman ratkaisemiseksi..", mutta mikä se ongelma on??? Lukijat eivät pysty lukemaan ajatuksiasi, joten haasteessa sinun pitäisi eritellä se ongelma ja kirjoittaa vaikka vastine "Ideas" kategoriaan ja linkittää nämä yhteen..