Added: 30.08.2010 00:14
Linked challenges:
No linked challenges.
Linked visions:
No linked visions.
Viewed 279 times
This content has been translated from Finnish. [Show original]

Kosketusnäytön käytttö ja sen haasteet

Kosketuslaitteiden käytön helpottamiseksi kehitettävä älykkäämpi tekstinsyöttö

Vuosien varrella kosketusnäytöt ovat yleistyneet kovalla vauhdilla. Kosketusnäyttöjen yhteydessä käytettäväien näppäimistöjen käyttötarkkuus ei vastaa fyysistä näppäimistöä ja tämä hidastaakin laitteiden käyttöä. Ongelma ei ole näppäimistön koko, sillä kosketusnäppäimistö voi olla aivan yhtä suuri tai suurempi kuin fyysinen. Ongelma on se, ettei kosketusnäytön näppäimistöstä saa samaa tuntumaa kuin fyysisestä näppäimistöstä.
Koska tuntumaa ei voi kosketusnäppäimistöön tuoda laitteiden käytön helpottamiseksi pitäisi näppäimistä saada älykkäämpiä. Näppäimistö voisi päätellä käyttäjän olettaman näppäimistösijainnin ja mahdollisesti jopa koon. Yksi tapa tehdä tämä olisi verrata kosketuspisteiden etäisyyksiä toisistaan mahdollisimman kattavaan sanatietokantaan. Todellinen haaste olisi kuitenkin saada tästä tarpeeksi nopea. Jotta ohjelmaa olisi käytännöllistä käyttää ei korjaus saisi kestää kuin sekunnin murto-osan. Kehitettyä teknologiaa voisi soveltaa myös fyysisiin näppäimiin joiden käyttötarkkuutta se parantaisi yhtälailla. Markkinat ovat siis laajat.

Your idea/solution in one sentence: Älykäs automaattinen korjaus

Do you a have better idea? or

Would you like to comment?

Log in or Sign up

Comments

(06 Sep 2010)
Esimerkiksi Nokia käyttää uusissa kosketusnäyttöpuhelimissaan tekniikkaa, jossa näyttö "tärähtää" (värinäakku) näppäintä painettaessa. Se ei vastaa tavallista näppäimistötuntumaa, mutta on uudenlainen tuntuma, eikä mielestäni pelkästään huono.